Uraloğlu: TÜRASAŞ'ta güneş enerjisiyle 10 yılda 500 milyon lira tasarruf

Uraloğlu: TÜRASAŞ'ta güneş enerjisiyle 10 yılda 500 milyon lira tasarruf
TÜRASAŞ'ta kurulan güneş enerjisi santrali, 10 yılda 500 milyon lira tasarruf sağlayacak ve 1739 ton karbondioksit salınımını önleyecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Raylı Sistem Araçları Anonim Şirketi'nde (TÜRASAŞ) hayata geçirilen güneş enerjisi santrali projesi hakkında bilgi verdi. Sakarya Bölge Müdürlüğü yerleşkesindeki fabrika çatılarında kurulan santralin tamamlanmasıyla 2 bin 310 kilovat elektrik gücü elde edileceğini ve tren üretiminde kullanılan elektriğin yüzde 90'ının yenilenebilir enerjiden karşılanacağını açıkladı. Bakan Uraloğlu, bu sayede enerji maliyetlerinin düşürülerek rekabet gücünün artırılacağını ve enerji arz güvenliğinin sağlanacağını vurguladı.

Projenin yıllık 3 milyon 350 bin kilovatsaat elektrik enerjisi üreteceğini ve ekonomiye yıllık ortalama 14 milyon lira, 10 yıllık süreçte ise yaklaşık 500 milyon lira katkı sağlayacağını belirten Bakan Uraloğlu, yaklaşık 670 hanenin yıllık elektrik ihtiyacına denk gelen bu projenin 1739 ton karbondioksit salınımının önüne geçeceğini söyledi. Bakan, ulaşımın her alanında sürdürülebilirlik hedefiyle çevreci yatırımları desteklediklerini de sözlerine ekledi.

Bakan Uraloğlu, GES ile üretilecek elektrik enerjisinin elektrikli tren setleri, hızlı trenler ve banliyö araçlarının imalatı ile raylı sistem araçlarının bakım ve onarımında kullanılacağını ifade etti. Orta Doğu'nun en büyük raylı sistem araç imalatçısı olan TÜRASAŞ'ın bu yatırım ile enerji alanında da önemli bir adım attığını belirtti.

15860-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.