14 ve 28 Mayıs'ta iki turda yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanarak üçüncü kez seçilen AKP Genel Başkanı ve  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimler için şimdiden düğmeye bastı.

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde bir önceki seçime göre oy oranı düşen Erdoğan, Cumhurbaşkanlığını da az bir farkla kazandı. Bunun üzerine 2024 yılı Mart ayında yapılacak seçimler için harekete geçen Erdoğan, partisine özellikle büyükşehirlerde belirlenecek adaylara için talimat verdi.

AKP kulislerinden sızan bilgilere göre, teşkilatlarına muhalif seçmene de hitap edebilecek bir belediye başkanı adayı için çalışma yapılması talimatı veren Erdoğan, "Herkes büyükşehirler için çalışacak. Muhalif seçmenlerin de kapısı çalınacak, seçmenin beklentileri tek tek sorulacak. Yerel seçimlerde kimse işi şansa bırakmayacak” dedi.

HER KESİMİ KUCAKLAYACAK ADAY TALİMATI

Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda CHP'li belediyelerin olduğu İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana ve Mersin gibi büyük şehirlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gerisinde kalması nedeniyle parti içinde "yerel seçimler için çalışmaların hız kazandığı, ilde sevilen, sözü geçen, her kesimi kucaklayabilecek, muhalif seçmene de hitap edebilecek bir belediye başkanı adayı için çalışmaların başladığı" öğrenildi.

Öte yandan Erdoğan, cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ilk yurtdışı ziyaretini bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC), yarın da Azerbaycan'a gerçekleştirecek.

Kaynak: Cumhuriyet

Editör: Yadigar Hanım