Manevi erozyon denilen illet bizim üzerimizden geçmediyse bu olanlar ne? Bana bir masal anlat baba misali, size birkaç hikâye (!) anlatmak istiyorum.

Kaybeden Kim Oldu Kazanan Kim…

Cem Uzan’ı hatırlıyorsunuz değil mi? 25 yaş altındakilerin hatırlamıyoruz dediğini duyar gibiyim. Türkiye’nin sayılı zenginlerindendi. Kasım 2002’de tek kişilik partisiyle seçimlere, “Ezilenler İktidar Olacak” sloganıyla katıldı.

Peki, Cem Uzan ezilenler sınıfında mıydı? Hayır…

Peki, millet bu söze inandı mı? Hem de nasıl.

Yeni kurulan, üstelik tek kişilik bir parti, aldığı %7.24 oy ile yılların birçok partisine nal toplattı. Neredeyse MHP gibi o tarih itibariyle 33 yıllık bir partinin oyunu yakalayacaktı. Yakalayamadıysa da %8.35 ile baraj altına itebildi.

Vatandaşı inandırabilmek vardı işin içinde, pilav üstü döner ve bedava sim-kart da cabası(!).

Kaybeden kim oldu, kazanan kim?

Temelinde bir mefkure olan, gencecik şehit bedenlerin harcıyla kavrulan, elleri nasırlı babaların, yüzleri güneş yanığı anaların evlatları kaybetti. Ve o gün bugündür iktidara hasret kalındı.

Bir millet kendisi için ölebilenleri neden görmüyor dersiniz ülküdaş?

Ruh Öldü…

Muş'un nüfusu, 406.501, Bursa’nın Nilüfer ilçesinin 415.818 ve İzlanda’nın 334.252. İzlanda Milli Futbol Takımı bizi 3-0 yendi. Olabilir, mahalle takımına bile yenilir, futbol bu. Lakin olmaması gereken, en büyük (!) oyuncumuz Arda’nın maçı terk ederken gülen yüzü, yedek kulübesindekilere “çak” yapan elleri ve umursamaz tavrıydı. Size bir yenilgi sonrası Fenerbahçeli Alex'in göz yaşlarını hatırlatmak isterim.

Bir milli ruhu kim öldürdü arkadaş?

İnanç Erozyonu…

Dün söylediklerinin bugün tersini yapanlar, döverken beni dövüyorlar diye figan edenler, 2003-2013 arası FETÖ ile kol kola on yılda beş terfi alanlar, dün burası darül-harptir burada Cuma namazı kılınmayabilir derken bugün inanç istismarına kızanları hor görenler, dün arkadaşları iktidarın hışmına uğrarken sütre gerisine yatıp sonradan arkadaşlarının oylarıyla bir şeyler olanlar, dün Rabia için sokakları dolduranlardan bugün Kerkük için kılını kıpırdatmayanlar, temizlik ve güvenlik hariç iş bulmada zorlananları unutanlar, hoş görülebiliyorsa…

Bizi bu denli kim yozlaştırdı vatandaş?

Merak Etme Sen…

Arka fondan bir şarkı duyar gibiyim. Ne diyor? Merak etme sen… O ses akil (!) adamlardan Orhan Gencebay’ın sesi mi yoksa, demeye kalmadan cevap yetişti.

Yapma gardaş, açılımcı Gencebay neyi merak edecek, o ses bizim Ferdi Tayfur’un sesidir.

Durdum, yeniden kulak kabarttım. Evet, evet… Şimdi daha net duyuluyor.

Marağ etme sen, marağ etme sen…

Ezilenler iktidar olacakmış, mış, mış…

Erozyona uğradık da haberimiz mi olmadı arkadaş?

Es-selam olsun, ves-selam olsun, has-kelam olsun “Öz Ağlamazsa Göz Ağlamaz” diyerek birlikten yana olanlara.