Somada olan ve tüm ülkeyi üzen maden ocağı felaketi, ülkenin bu olay karşısındaki durumu bana birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlattı. Aslında bazı felaketler görüne görüne geliyor. Veya birilerinin çıkarına öyle geldiği için engel olunmuyor, önlem alınmıyor, hatta bazen oluşturuluyor. MHP Genel Merkezinin durumu da bundan farklı değil. Çoğu olumsuz olduğunu bildiğimiz şey bilerek ve isteyerek yapılıyor. Teşkilatlarda dirlik ve düzen bozuluyor, huzursuzluk çıkarılıyor. Yerel seçimler öncesi Gaziantep’te yaşanan olay ve sonrasındaki Genel Merkezdeki duyarsızlık. Genel merkezin teşkilatlara bakışını, verdiği önemi bir kez daha ziyadesi ile göstermiştir.

Yerel seçimler öncesi, Gaziantep’te meydana gelen, tüm Gazianteplileri üzdüğü gibi bizi de çok üzen olayda MHP Gaziantep 21.Dönem Milet Vekilliği ve MYK üyeliği yapmış Ali Özdemir ile kardeşine Yine MHP Gaziantep İl Başkanın oğlu tarafından silah sıkılmış, akabinde Ali Özdemir ve kardeşi ağır yaralanmış, İl Başkanın oğlu ise tutuklanarak ceza evine konulmuştur.

İşte Gaziantep’in getirildiği durumu bu vahim olay anlatmaya yeter artar bile. Ali Özdemir’e kurşun sıkmayı bırakın; hakkında kimseyi konuşturmayacak bir ülküdaşımız, aralarında hiçbir husumet yok iken, Ali Özdemir ve kardeşine kurşun sıkacak vaziyete nasıl geliyor?

Bu sorunun cevabını Genel Merkez ve Genel Merkezce atanmış millet vekili Sayın Semih Yalçın vermelidir. Gaziantep’te birbiri için ölebilecek ülküdaşları birbirine kurşun sıkabilecek hale getirdiler. MHP Gaziantep’te yalnız Oğuzeli Belediyesini alabildi. Buradan tekrar Oğuzeli İlçe Teşkilatını ve Belediyeyi kazanan sayın Mehmet Sait Kılıç’ı kutluyor, Oğuzeli’ne hayırlı olsun diyoruz. Oysaki MHP Gaziantep’te Büyükşehir’i, Şahinbey’i, Şehitkâmil’i, Nizip’i, Karkamış’ı, İslâhiye’yi, Nurdağı’nı, Araban ve Yavuzeli’nide alabilirdi. Ancak alamadı çünkü istemiyorlar.

Sayın Devlet Bahçeli Siverek’e Sünnet Düğününe geliyor, ama dönüşte Gaziantep’te meydana gelen istenmeyen herkesi üzen il başkanın oğlu tarafında milletvekiline kurşun sıktırılabilecek boyuta getirilen olaya bakmıyor, biz bir aileyiz deyip ileride belki de doğabilecek husumetleri bitirmiyor veya bitirtilmiyor. Çünkü MHP genel merkezi Gaziantep’te olduğu gibi hiçbir ilde dirlik ve düzen istemiyor. Oy patlaması istemiyor iktidar istemiyor. Gaziantep gibi iller ve teşkilatlar karışsın ki kontenjanlar rahat kullanılsın, Semih Yalçın gibi kendi memleketinde seçilemeyenler rahat milletvekili olsun, iktidar olunmasın. Aman maazallah ülkücüler uyanmasın. Birbiri ile uğraşsın, ülke parçalansın. AKP batının taşeronluğunu rahat yapılsın.

Gaziantep’in atanmış millet vekili ve Genel Başkan Yardımcısı sayın Semih Yalçın, acaba aralarında önceye dayalı hiçbir husumet olmayan, taraflar arasındaki kaza tabir edilebilecek olayı küllendirecek bir girişimde bulunmuş mudur? Siverek’teki sünnet düğününden dönüşünde Gaziantep’e gelen MHP Genel Başkanından bu konu için zaman ayırmasını istemiş midir? Böyle bir girişimde bulunmak isteyen abilerimize yardımcı olmuş mudur?

Gaziantepliler olarak, istenmeyen kaza tabir edilebilecek bu olaydan ders almasını inşallah öğreniriz. Bu gibi olayların tekrar yaşanmamasını sağlarız. Ülkücüler olarak Önce Gaziantep, sonra tüm ülkede birbirimize sahip çıkarız. Kirli oyunlara gelmeyiz. Bozulmaya çalışılan birlik, dirlik ve düzenimizi korumasını biliriz. Gaziantep bu birlik ve dirliğin bir örneğini göstermelidir istenmeyen kaza tabir edilen olayı tüm ülküdaşlarımızın katılacağı bir birlik yemeği ile bitirmelidir. Böyle bir organizasyonun tüm giderlerini ise zevk le karşılamaya

hazırım. Yeter ki bu gibi kazalar yaşanmasın birlik ve düzen bozulmasın, birbiri için laf söyletmeyen ülküdaşlarımız birbirine kurşun sıkacak boyuta getirilmesin. Saygı ve Sevgilerimle

Oğuz Hocaoğlu