Yerel seçimler net olarak göstermiştir ki, ülkenin çekirdeği ve dinamiği ülkücülerdir. Bunu maalesef göremeyen de yine ülkücülerdir. Zaten görseler, ülkenin de gerçekte iktidarı olurlardı.

Biz 2011 de bunu gördük ve MHP’de değişim hareketini sayın İsmail Türk başkanımız ile tek etkili yayın organı Habererk'te başlattık. Amacımız ülküde birlik, ülkede dirlik ülkücü milliyetçi iktidara ulaşmaktı. Sayın Meral Akşener liderliğinde bir MHP ile, ülkücü eksen üzerinde sağ profili kucaklayarak, bu hedefe ulaşılacağı görülünce; ülkücüler bölünüp,parçalanma sürecine sürüklendi ve başarılı olunduğu sanıldı. İYİ Parti kuruldu. Ülkücüler sanki birbirine düşman farklı ideoloji içinde imiş gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldı. Ancak görüldüğü üzere mızrak çuvala sığmaz; bozkurt esareti kabul etmez. Bölünmeyle bitmez, daha da güçlü çıkar. Nitekim bu süreç başlamıştır.

İstanbul, Ankara başta olmak üzere, bir çok il daha önce MHP desteği ile AKP hükümetinde iken; 31 Mart seçimleri sonrası, yine ülkücü çekirdeğe inşa edilen İYİ Parti desteği ile CHP’ye geçmiş oldu. Bu olgu aslında 1980 öncesi solcu, ülkücü diye birbirine kırdırılan, aslında tek hedefleri yollar başkada olsa; daha ilerici, daha bağımsız, daha güçlü TÜRKİYE olan, düşünen ülke sevdalılarının birleşmesi sonucunu doğurmuştur. Yani oyun bozulmuştur. Akıl, sağ duyu ve ülke sevdalıları kazanmıştır.

Adana, Mersin; Ülkücüler tek parça iken MHP’de idi; ülkücüler iki kola ayrılınca CHP’ye geçmiş oldu. Görüldüğü üzere ülkücüler kazandı mı? Kayıp mı etti! Asıl cevap verilmesi gereken soru budur??? Doğrusu ise ÜLKÜCÜLER asla kayıp etmedi. Tüm ülke biliyor ki; İYİ Parti desteği ve öze dönüş ülkücülerle değişim başladı.

Ancak Ülkücüler kendi öz ülküsüne dönmediği takdirde; Ülkücüler kayıp edecektir. Çünkü Ülkücüler kendi benliğini ortaya koyamamıştır. Sayın Bahçeli, Başbuğ Alparslan Türkeş’in mezarı başında MHP’ye döneceklere af çıkardığını beyan etmiştir. Ne acı bir tablodur. Kimi , kim neden af edecekmiş??? Tek af dilemesi gereken sayın Bahçeliden başkası değildir. Bu sürecin tek sebebi kendisidir. Koltuk uğruna AKP’ye sığınmayıp, kongreleri yaptırmış olsa idi; bugün iktidar ÜLKÜCÜLER olacaktı, 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi olmayacaktı. Tüm dünya ülkenin sahibinin kim olduğunu görecekti.

Ülkücüler artık bu gerçeği görmelidir. 17 yıldır ülkeye zulüm yaşatan AKP iktidarına koltuk değneği olmaktan vazgeçmelidir. Ankara’da Ülkücü sayın Mansur Yavaş’ı CHP rozeti altında olsa dahi destekleme bilincine varmıştır, varmalıdır.

Çadır mahkemeleri kuran, ülkücülere kandan beslenen, şehide kelle diyen anlayışa koltuk değneği olmaktan vazgeçmelidir. İstanbul ve Ankara’da meclis üyesi seçilen AKP – MHP rozeti altında belediye meclisine giren ülkücü kardeşlerimiz bu bilince varmalıdır. Özlerine dönmelidir. Ankara seçimlerinde olduğu gibi tabanda birleşmeyi bilmelidir. Sayın Mansur Yavaş ve Sayın Ekrem İmamoğlu’na mecliste destek vermeli, ülkücü duruş ile ülke menfaatini gözetmelidir.

İYİ Parti bu seçimlerde rüştünü ispatlamıştır. AKP iktidarına dik duruş sergilemiş, kişiler üzerinden değil, ülke ve değişim üzerinden hedefe varmıştır. Üç büyük ilde, oy oranı ve benlik hesabına girmemiş; CHP adaylarına destek vermiştir. Bu duruşu ile de CHP’nin ülkücü adaylar çıkarmasını sağlamıştır. İYİ Parti ülke siyasetine yeni bir soluk getirmiştir. Tüm ülkeye ülkücüler yok sayılarak, bir yere varılamayacağını göstermiştir. Önümüzde genel seçimler vardır. Erkene alınması ise kuvvetle muhtemeldir. Ülkücüler bu seçim gerçeği net görmelidir. Ülkeye zulüm yaşatan PKK’yı palazlandıran, FETOYU kadrolara taşıyan, şuan sıkıştığı için timsah gözyaşları döküp ülkücülerin paçasına yapışan AKP hükümetine destek olan bir MHP yanında değil, Ülkücülerin birliğini, iktidarını savunan, ülkeyi bu zulümden kurtarmaya aday olan İYİ Partinin yanında yerini almalıdır.

Ülkücüler ve bu ülke sevdalıları, İYİ Partinin Ülkücüleri ve bu ülke sevdalılarını bir çatı altında toplayıp, ülkenin çıkar ve menfaatlerini her şeyin üstünde tutan, teröre bulaşmamış, yalnızca mutlu, umutlu, çalışan lider TÜRKİYE özleminde olanlarla iktidara taşıma hedefinde olduğunu görmeli tam destek vermelidir.