Türk siyaseti, çapsız ve öngörüsüz siyasilerce kirlendi, ayağa düştü. TBMM Türk halkına hizmetten çıktı; vekillere özlük ve sosyal haklar verme kurumuna dönüştü.

Günümüzde gönül huzuru ile siyasetçilerden memnun olan var mı?

Bir eğitimci olarak, günümüz Siyasi Parti başkanlarının yetkilerini gördükçe, padişahlardan özür diliyorum. Öğrencilerime padişah yetkilerini çok abartılı öğrettiğim için; onlardan da özür diliyorum.

Her şeyi bizim siyasi parti liderleri iyi biliyor. Danışma yok, ortak akıl yok, mutfak yok, meşveret yok, parti içi demokrasi; hak getire.

2019 seçimlerine giderken; “at izi, it izine karışmış” sözümüzdeki gibi, kim kiminle iç içe, kim kime ne söylediğini unutmuş vaziyette.

Bir dönemin kanlı-bıçaklıları, şimdilerde kol kola, sarmaş dolaş.

Neden?

Çünkü “Keçi can, kasap et derdinde” sözümüzde olduğu gibi: birilerinde baraj, birilerinde 50+1 korkusu.

Korku dağları sarmış. Tarihte İnsanları toplu kılan etkenlerden biri de “korku” korkusu idi.

İttifakın en kârlı partisi, şüphesiz MHP ve Sn. Bahçeli olacaktır.

Çünkü:

 AKP'ye oy vere gelmiş ülkücü kökenli seçmenin önemli bir kısmı, “Nasıl olsa ittifak yaptılar, artık eski partimize dönebiliriz” diye Bahçeli'ye oy vereceklerdir. Bunda kimsenin şüphesi olmasın. Böylece MHP ve Sn. Bahçeli zahmetsizce; AKP’nin sırtından barajı aşmış olarak hem TBMM’ne girecek hem de hazineden yardım almaya hak kazanacaktır.

Çok akıllıca bir girişim. Karşıdakinin endişe ve zaaflarını iyi okuma denir buna.

Bu nedenle:

Bu durumda Sn. Bahçeli’nin seçimlerde barajı aşacak bir oy alması beni şaşırtmaz.

Aksine: İttifak sonucu oyu büyük oranda düşecek olan parti, AKP olacaktır.

Neden mi?

1-Bahçelinin Ekim 2016’dan sonraki yalpalaması ve eksen kayması sonucu; MHP oylarının büyük bölümü İYİ Partiye gidecektir.
 

2-AKP’ye oy vermiş SP’li seçmen partisine dönme eğilimindedir.

3- Ülkücüler, Sn. Erdoğan’ın edep ve adaba sığmayan küfür ve hakaretlerini; Sn. Bahçeli unutsa bile unutmamışlardır.

Milletvekili seçimlerinde; AKP-MHP ittifakına kerhen de olsa oy verecek ülkücüler; kesinlikle ve asla Partili Cumhurbaşkanlı-Başkanlık sistemi oylamasında; Sn. Erdoğan’a bir tek oy bile vermeyeceklerdir.

Bu böyle biline.

Ve bu “ÖNGÖRÜMÜ” bir yere not ediniz.

Bahçeli hayranı bir ülkücünün, “Ben Erdoğan’ın hakaretlerini yutacak kadar midesiz, o hakaretleri sindirecek ve görmezden gelecek kadar da karaktersiz değilim.” açıklaması bende böyle bir ÖNGÖRÜNÜN oluşmasına neden oldu.

Diken ekerek gül toplayamazsın, ne ekersen onu biçersin.
Çok olağan dışı gelişmeler olmazsa, köprülerin altından da beklenmeyen sular geçmezse, böyle olacaktır. Ben, gelecek için böyle bir öngörüde bulunuyorum. Bekleyip göreceğiz...

İnşallah kazanan ülkem, milletim, üniter devlet yapımız ve demokrasimiz olacaktır. Asil Türk halkında bu sağduyu, her zaman olagelmiştir.

Sn. Bahçeli yine erken seçim dedi. Bunun kendince haklı sebepleri olabilir. Ama ne zaman erken seçim dediyse; MHP ve Ülkücüler kaybetti. Bu gün Saat 13. 30 da göreceğiz Sn. Bahçeli’nin Sn. Erdoğan nezdinde ÖZGÜL AĞIRLIĞININ olup olmadığını.

Esen kalınız.