Gazeteci İsmail Saymaz, Sözcü'deki köşesinde Akşener'in dünkü grup konuşmasında iki yakın ismin üzerini çizdiğini söyledi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Meral Akşener, "Milletimizden başka kimse bizi beğenmek zorunda değil. Milletimizden başka kimsenin teveccühü de bizim umurumuzda değil. Biz her şeyi hamdolsun yeterince gördük. 'İlle de ben' diyenleri gördük. Finiş çizgisine kadar gelip geriye koşanları da gördük. Parti içi hesapların nasıl da milletimizin taleplerinin önüne koyulduğuna şahit olduk. O nedenle de bundan sonra kendimizden başka kimseye kefil olmayız, siz isteseniz bile ben olmayacağım" demişti.

Saymaz bu konuşma üzerine "Herkes Meral Akşener'in yanıtlarına odaklandı. Halbuki Akşener, aynı konuşmasında, parti içinden ihanete uğradığını ve Kılıçdaroğlu gibi arkadan hançerlendiğini söyledi" ifadelerini kullandı.

Akşener'in partisinin grup toplantısında dikkat çeken sözleri şu şekilde:

Ben, genel başkan olarak en çok naz edilen, sözü kesilen, akıl verilen kişiyim. Allah nasip ederse bu yapılanları değiştireceğim. Toprak bizde, iklim bizde, su bizde; ancak kazancı başkalarına kaptırmaktan bıktık. Bu adaletsiz düzeni kesinlikle değiştireceğiz.

Kim olursa olsun, en yakınım, en güvendiğim kişi bile olsa değiştireceğim. Kazık atan herkesi temizleyeceğim. En yakın çevremde bile olsa, bu düzeni değiştirmedikçe adımı değiştireceğim.

İyiler Hareketi, her türlü kötülüğün, zorbalığın, güçsüzleri ezmenin ve kendi çıkarları için haksız kazanç elde etmeye çalışanların karşısında duran, adeta birer temiz sayfa gibi olan insanlardan oluşan bir partidir. Başka türlü davrananların partimizde yeri yoktur. Garibanın haklarına zarar veren, saray rejimi tarafından getirilen yolsuzlukların, israfların ve cebellezilerin en küçüğüne bile göz yummayan namerttir. Özellikle gariban kız çocuklarına, gariban delikanlılarına zarar verenleri ve istismar edenleri temizlemedikçe adımı değiştireceğim.

Saymaz söz konusu iki ismi şöyle açıkladı:

DEM'de Atatürk ve Türk bayrağı istifası DEM'de Atatürk ve Türk bayrağı istifası

Akşener, İYİ Parti'de haftalardır süren gerilimi açıkladı. Çünkü bu sözlerle grup toplantısı sırasında salonda bulunan ve konuşmaları alkışlayan Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ile Ankara Milletvekili Uğur Poyraz'ı kastediyor. Yakın zamana kadar Akşener'in en yakınında bulunan iki isim şimdi liderleri tarafından suçlanıyor. Dikbayır, Akşener'in banka hesaplarını inceletmekle ve belediyelerle ticari ilişkilere girmekle itham ediliyor. Poyraz ise Akşener'in aleyhinde ve özel kalemi hakkında konuşmakla eleştiriliyor. Poyraz'ın AK Parti'ye geçen Nebi Hatipoğlu'nun milletvekili olmasını sağladığı da ileri sürülüyor.

Editör: Habererk Haber Merkezi