İYİ Parti içindeki gerilim, Meral Akşener ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki görüşmenin ardından artıyor. Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Akşener'den görüşmenin detaylarını kamuoyu ile paylaşmasını talep etti. Görüşmenin içeriği hakkında herhangi bir bilgi verilmemesi parti içinde rahatsızlık yarattı.

Poyraz, Halk TV'de yaptığı açıklamada, bu görüşmeyi basından öğrendiklerini ve Akşener'in daha sonra parti başkanı Dervişoğlu'na bilgi verdiğini belirtti.

Poyraz, Akşener'in deneyimli bir politikacı olduğunu ve görüşmenin ve içeriğinin açıklanmamasının nasıl algılanacağını bildiğini vurgulayarak, "Görüşmenin içeriğini açıklamak zorunda. Bilinmeyen içerik vicdanları rahatsız eder," dedi. Cumhurbaşkanı yardımcılığı konusundaki iddialar hakkında da konuşan Poyraz, "Bu konuda bilgi sahibi olmadığımız bir görüşmenin iddiaları bizim için geçersizdir," ifadesini kullandı.

Meral Akşener'den Koray Aydın'a Dava Meral Akşener'den Koray Aydın'a Dava

Poyraz, "İYİ Parti'nin kurumsal temsil yetkisi Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu'ndadır. Bizim savunma veya açıklama yapma sorumluluğumuz Dervişoğlu'nun açıklamalarıyla sınırlıdır. Sorun, Akşener ve Erdoğan arasındaki görüşmenin İletişim Başkanlığı tarafından duyurulmasıdır. Anlaşılan o ki, taraflar görüşmenin bilinmesini istemiş. Eğer taraflardan biri istemezse, İletişim Başkanlığı duyurmazdı. Genel Başkanımız, 'Görüşmeden haberimiz yoktu, Akşener beni sonra bilgilendirdi.' dedi. Bu bilgilendirme, konu duyurulduktan sonra yapıldı. Dervişoğlu, bu konuda bir zaman çizelgesi oluşturdu. Devlette görev yapmış kişilerin görüşmesi normaldir. Akşener, görüşmeye nasıl gelindiğini ve detaylarını açıklamalı. 24 saat geçmesine rağmen açıklama yapılmayınca, bu konuda açıklama yapma zorunluluğu doğdu. Kamuoyuna duyurulan bu görüşmenin içeriği de paylaşılmalıdır," diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi