Yerel seçimlere yaklaşık 8 ay kala kulislerde özellikle büyükşehirlerin belediye başkanlarının adı konuşulmaya başladı. tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, İYİ Parti'nin Ankara ve İstanbul adaylarını açıkladı.

Gürel, tv100 ekranlarında yayımlanan Taksim Meydanı'nda tv100.com yazarı Hacı Yakışıklı, Posta Gazetesi yazarı Murat Çelik, gazeteci Barış Yarkadaş, Gürkan Hacır ile partilerdeki son kulis bilgilerini yorumladı. Gürel, İYİ Parti'nin muhtemel Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adaylarına ilişkin "Herhangi bir ittifak olmaz ise 2 isim öne çıkıyor, İYİ Parti’de bunlara kesin gözüyle bakılıyor diyebiliriz. Ankara adayları, bir tanesi İYİ Parti Milletvekili Adnan Beker, öbürü İstanbul’da Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu" açıklamasını yaptı.

Gürel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 26 Ağustos'ta yapması beklenen açıklamaya ve 2024 Mart'ında gerçekleşecek yerel seçimlere ilişkin aldığı kulis bilgileriyle ilgili şunları söyledi:

"AKŞENER, İSTANBUL VE ANKARA'DA İTTİFAK İÇİN ŞERH DÜŞEBİLİR"

İYİ Parti’de Akşener 26 Ağustos’ta yapacağı açıklamaya bazı şerhler düşeceği ifade ediliyor. Sayın Akşener bazı şehirlerde ittifak yapılacağına dair şerh düşebileceği beklentisi var. Ankara ve İstanbul’da ilçeler ve il düzeyinde ittifak yapılabileceği yapılabileceğine dair şerh düşecek.

İSTANBUL VE ANKARA ADAYLARI BELLİ

Herhangi bir ittifak olmaz ise 2 isim öne çıkıyor, İYİ Parti’de bunlara kesin gözüyle bakılıyor diyebiliriz Ankara adayları, bir tanesi İYİ Parti Milletvekili Adnan Beker, öbürü İstanbul’da Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu.

Editör: Yadigar Hanım