Zafer Partisi MHP'yi övdü Zafer Partisi MHP'yi övdü

AKP’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, “Seçimleri kazanırsak tüm basın çalışanlarına belediye şirketlerimizden bir asgari ücret ödeyeceğiz” diye konuştu.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde basın mensuplarıyla buluşan AKP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, seçilmesi durumunda basın mensuplarına bir asgari ücret sağlayacağını belirtti. Hatipoğlu, “Büyükşehir belediye başkanı seçilirsem yerel basına büyük bir katkı sunacağım. Belediyemizde kurduğumuz bazı komisyonlarda belediyemizin ve Eskişehir’imizin yararına olacak çalışmalara basında görev yapan arkadaşlarımızı da dahil etmeyi planlıyoruz. O dönemde ne kadar asgari ücret varsa tüm basın mensuplarımıza belediye olanaklarından, belediye şirketlerimizden tüm basın mensuplarımıza bir asgari ücret de belediye olarak biz ödeyeceğiz. Ve bu konuda yerel basınımızın yanında olacağız” diye ifade etti.

GAZETECİLERDEN TEPKİ

Hatipoğlu’nun bu ifadeleri Eskişehir Gazeteciler Derneği’nden (EGD) eleştiri aldı. EGD’den yapılan açıklamada, “Bir belediye başkan adayının basın kuruluşlarına destek olmak istemesi normaldir ama çalışanlara rüşvet niteliğinde vaat yanlıştır. Bir dönem gazete sahibi olan Hatipoğlu’nun bu vaadi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde vermesi gazetecileri kırmıştır. Hatipoglu’nun bu vaadini bir rüşvet teklifi olarak görüyor ve protesto ediyoruz” denildi.

‘NE İŞİM VAR’ DEMİŞTİ

14 Mayıs Genel Seçimlerinde İYİ Parti’den Eskişehir Milletvekili olan Hatipoğlu, daha sonra partisinden ayrılmıştı. Milletvekili seçilmeden önce katıldığı bir televizyon programında “İktidar olursa AK Parti’ye katılır mısınız?” sorusuna “Elbette katılmam. Ne işim var? Türkiye’de iki çeşit siyasetçi var. Siyaseti iş olarak görenler ve hizmet olarak görenler. Biz siyaseti hizmet olarak yapacağız. İş alanı olarak yapmayacağız. Allah siyaseti iş alanı olarak yapmayı nasip etmesin” diyen Hatipoğlu, seçildikten 6 ay sonra AKP’ye geçmişti.

Kaynak: Haber merkezi