Ülkemiz gündemine ısıtılıp ısıtılıp getirilen Kanal İstanbul safsatası için kendimizce analizler yapmaya çalışıyoruz devam ediyoruz. Çünkü zaman zaman eğitimli veya az eğitimli insanlarla bir araya geldiğimizde insanımızın böylesine önemli bir konuda çok ilgisiz ve bilgisiz olduğunu görüyoruz.

Kanal İstanbul

ABD’ye gerekli, çünkü ABD dünya denizlerinde kısıtlı olarak sadece Karadeniz’i kullanabiliyor en fazla 15 bin tonluk gemi ile en fazla 21 gün kalabiliyor ve bu süre olası bir Karadeniz’de kıyısı olan bir ülkeye müdahale için edilemeyecek kadar kısa süredir dolayısı ile Rusya’yı çevreleme projesi gerçekleşemiyor.

Bu gün için ütopik bir proje olan ve Büyük Ortadoğu Projesinin son etaplarından biri olduğu yazılıp çizilen “Birleşik Ortadoğu Devleti“nin başkentinin İstanbul olarak planlandığı, bazı stratejisiler tarafından iddia ediliyor ve tabii İstanbul’un yönetimsel anlamda üç parçaya bölünmesi ve tarihi yarımada ve boğazı kapsayan bölümün özerk dini yapıların ortak alanı olarak planlandığı da bazı uzmanlar tarafından gündeme taşınıyor.

ABD Kanal İstanbul’u istiyor bence dayatıyor da.

Çin’e gerekli, çünkü Kanal İstanbul’un yapımı için, Çin ile görüşmelerin başladığı, kanalın işletme hakkının çevresindeki arazilerin kullanım haklarının masada halen tartışılmaya başlandığı gerekçesiyle Çin tabiî ki Kanal İstanbul’u isteyecektir.

Ak Parti iktidarının yandaşlarına gerekli, çünkü kanalın geçeceği güzergâhı herkesten önce ele geçirip yüksek montanlı arazileri metrekaresi 5-10 TL’den kapattılar, yandaş müteahhitlere kanalı yapacak konsorsiyumdan büyük taşoren işleri tabiî ki verilecek yandaşlar kanal İstanbul’u ister tabii.

TV’ler de yorum yapan Ak Parti yandaşlarına gerekli, çünkü her ne olursa olsun Ak Parti iktidarını savunmak yağlamak için yüksek maaşlar alıyorlar, yalaka yorumculara Kanal İstanbul gerekli.

Katar Emirinin annesine gerekli

Londra’dan Katar’a uçakla giderken uçak bir u dönüşü yapmış ve İstanbul’un üstünden geçmiş hanımefendi de o sırada uçaktan aşağıya doğru bakıyormuş Trakya topraklarını görünce çok beğenmiş adeta çarpılmış öyle kanaldan manaldan haberi yokmuş, hemen emirler vermiş ve araziler kapatmış çok şanslı kadınmış meğerse aldığı araziler Kanal İstanbul’un güzergahında tam yanı başındaymış, Katar Emirinin Annesi Hanımefendiye de Kanal İstanbul gerekli.

Başta Rusya ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin egemenlik haklarında gözü olan tüm dünya devletlerine gerekli, çünkü boğazlar ve Marmara üzerindeki Türk devletinin egemenlik haklarının teminatı olan Montrö anlaşması tartışmalı hale gelecek, dolayısı ile de egemenliğimiz tartışmalı hale gelecek, ülkemiz üzerinde emelleri olan şark plancılarına da gerekli Kanal İstanbul.

Fener Rum patrikhanesi, Ermeni Patrikliği, Yahudi Sinagogu, Katolik ve Ortodoks kilisesine gerekli Kanal İstanbul, çünkü onlarda Vatikan benzeri bir kısmi özerklik verilen, hem toprak hem de statü peşindedirler.

Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a gerekli çünkü rivayet edilen kişisel servetinin mal varlığının gündeme gelmesinden şimdilik kaydı ile kurtulacaktır (Abdüllatif Şener’in Tweeti)

Kanal İstanbul kim için gereksiz?

Kanal İstanbul Türk devleti ve Türk milleti için gereksiz hatta felaketlerin bir başlangıcıdır.

Şiddetle karşı çıkmalıyız.

Lütfen biraz daha duyarlı olalım.