Son yıllarda siyaset dünyamız çeşitli saptırma yöntemleriyle toplumumuz için çok tehlikeli söylemlerle hareket etmeye çalışıyor.

Topluma verebileceğiniz bir mesajınız yoksa mecburen çarpıcı olması açısından uç noktaları tercih ediyorsunuz.

Toplum önündeki siyaset yürütücülerimiz zaman zaman çizgi kırıklıkları zaman zaman zigzaglar genelliklede bir güvenilmez görüntü vermektedirler.

Bizler halk olarak dinliyoruz izliyoruz sözün doğrusunu duyuyoruz fakat sanki bir tiyatro oyuncusunu izliyor gibiyiz aslında halk olarak bir çaresizliği yaşıyoruz.

Buna rağmen ülkemizdeki iktidar partisinin ve yancısının bir devlet kurumu olan kanunla kurulan ve yöneticileri halk tarafından seçilen devlet tarafından bütçelendirilen ve denetlenen belediyeleri “paralel devlet” olarak nitelemesini çok tehlikeli buluyorum.

Bu tehlikeli söylem kendilerinden başkasının herhangi bir devlet yönetimine seçilmesiyle “devletin ve milletin bekası”nın tehlikeye gireceği söylemi ile başladı.

Sonra görüldü ki beka söylemi tamamen kendi bekaları ile ilgiliymiş.

Şimdide devlet kurumlarını ayrıştırmaya kendilerinden olmayan seçilmiş kurumları devletten ayırmaya çalışıyorlar.

Ülkemizde bazı oluşumların geldiği yer 1912 yılında devri iktidarlarında Bulgarlar Edirne’yi işgal ettiğinde Trablus’tan harpten dönen ve Edirne’yi işgalden kurtarmak için ordunun başına geçmesi istenen ittihatçı Enver paşa için “Edirne’yi Enver alacağına Bulgar’da kalsın”diyebilecek kadar gayrı milli zihniyetin bu günkü uzantıları olduğunu unutmayalım.

Devlet varlığı cebinizdeki para gibidir.

Cebinizdeki parayı kaybettiğiniz zaman artık yoktur ve o paraya bir daha ulaşıp ulaşamayacağınız belli değildir.

Devletinizi de kaybettiğinizde artık yeniden kurabilip kuramayacağınız belli değildir.

Sahibinin sizin olup olmayacağınızda belli değildir.

Devleti devletin kurumlarını birbirinden ayırıp işlevsizleştirme çabaları içinde olanlar gerek devletimizin gerekse milletimiz için bir beka sorunudur.

Bazıları tatlı hayat para mal mülk gününü gün etme makam mevki güç sahibi olmak ve kalmak için bu gidişata hizmet ederken, bazıları ki onlar devşirmelerdir, İşbirlikçilerdir.

İhtiyacımız olan birlik beraberlik önermeleridir.

Gayrısı tehlikelidir…