İnternet ve sosyal medya kullanımı her geçen gün, kartopu gibi artıyor.Birkaç sene önce, bilgisayarı uzay aracı gibi zor ve anlaşılmaz gören ve başına oturmayan çok kişi, akıllı telefonlar sayesinde sosyal medya ile tanıştı ve çok sevdi.

Toplumsal ilişkilerde çok faydalı oldu.Birbirlerinden uzak kalmış dost-arkadaş-akrabalar, birbirini buldu ve resimlerini, anılarını, üzüntü ve sevinçlerini birbiriyle paylaşır oldu.

Bir çok güzel tarafı ve faydalarının yanında, kötü tarafları da var.Bilgi kirliliği, açık istihbarata dönüşen bilgilerimiz ve ayrıştırıcı sayfalar örnek olarak ilk aklıma gelenler.

Zamanımızın önemli bir bölümünü geçirdiğimiz sosyal medyada herkesin ilgi alanı farklı.Ticari olarak yoğun olarak kullananda var, eğlence amaçlı olarak kullananda.

Üstünde duracağım konu; Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik ve bütünlüğünü bozmak amaçlı kullananlar.İsim olarak hoşumuza giden çoğu sayfa modern Lavrensciklerle dolu.Samimi görüşünü belirten sayfalarda var ama istemeyerek olsa da, kin ve düşmanlığa hizmet ediyorlar.

Hangi kesim olarsa olsun, kışkırtıcı üsluplarla, düşman kabul ettiği kesimle ve değerleriyle, hiç ara vermeden uğraşıyor.Taraflar birbirlerine hakaretler, küfürler ediyor.Hiç gereği olmadığı yere, geçmiş sürekli kurcalanıyor ve etki-tepki yapıyor.

Gerçek hayatta belki babasının, belki arkadaşının,belki komşusunun görüşünde olan kişilere bir genelleme,bir karşı fikirlere hoşgörüsüzlük rüzgarı estirilmekte.O an ki coşkuyla belki klavye başında herkesi genelleyerek, öteki görebilirsin ama, gerçek aleme çıktığında öyle değildir.

Sosyal medyada her gördüğümüze inanmamalıyız, her paylaşımı doğru kabul etmemeliyiz.Yapılan paylaşım gerçek mi? araştırmalıyız.Geçmişe değil, geleceğe bakmalı ve birlik-beraberliğimizi korumaya çaba göstermeliyiz.Unutmayalım ki, hepimiz aynı gemideyiz...