CENAZELERİ DİYANET İŞLERİ BAŞKANI KALDIRSIN

Anlamakta zorlanıyorum.

Benim anlama kabiliyetim köreldi sanırım.

Şimdi etrafımda bir çok kişiden duyuyorum: “hükümet görevini yaptı! Başka ne yapsa idi?”

Anladığım kadarı ile bu görüşü savunanların görev anlayışı, madende ki faciada ölenlerin cenazelerini çıkartıp gömmek !

Enerji bakanımızın gömlek bile değiştirmeden! Nezaret ettiği bu vazife, sanırım hükümetin görevi için yeterli olmuştur!

Bir tek eksik sanırım cenaze namazlarını diyanet işleri başkanın veya en azından başkan yardımcılarının kıldırmaması!

Bu eksiği de görmemezlikte gelmek lazım ki, muhalefet bu konuyu iktidarın aleyhine kullanıp provokatif sonuçlar üretmesin!

Yani diyanet işleri başkanın kıldırmaktan imtina ettiği cenaze namazları dışında! Hükümet açısından bir görev eksiğinden söz etmek, dış güçlere hizmetten başka ne olabilir ki?

Hatta biraz daha ileri gidip, sanki sayın Başbakan ve hükümet üyeleri her madende vardiya nöbet tutup! sorumluluk mu alacaklardır ki, bu kadar vicdansız haberler ile hükümet yıpratılmakta!

….

Hükümet konusunda bu kadar duyarlı olanların, ölümler karşısında kaderciliğini anlamak için, ne olmak lazım diye düşünmeden edemiyorum?

Müslüman bir dünya lideri metaforu ile nerdeyse bütün İslami cemaat ve tarikatların bile dünyevileştiği bir liderliği temsil eden Sayın Başbakan’ın, haklı ve üstün çıkma adına çevresi ile beraber sarf ettiği çabanın binde birini; “öteki” ve “yandaş” ayrımı yapmadan, sorunlara vicdanını açmasını diliyorum.

Samimiyetle ifade ediyorum ki; bu ayrışmadan oy toplama anlayışı, bu ülkenin bütün değerlerini bir “afet” gibi yok etmeye başladı.

Açık hukuk hükümlerini ve yetkilerini uygulamakta aciz bir yönetim tarzına, “anlayış” gibi haksız bir tolerans tanımak, hiçbir vicdanı rahatlatmaz.

Asıl facia: anlayışı, sorumluluktan kaçırmaktır.

Maden yöneticileri ifade vermeleri gerekirken, basın toplantısı yapması: facianın faciasıdır...

Ey hükümettekiler ve sayın Başbakan; siz değil, sizi eleştirenler sorumlu olmaya başlamış ise, sizin vazifeniz; hep cenaze kaldırmakla sınırlı olacaktır!

Analar ağlamsından, MİLLET ağlıyora geldik galiba…

Bu milletin anası yok mu?

Her zaman Allah’a emanet olun…

 

NOT: emek şehitlerine tazminat ibraları için maden şireketinin yöneticilerin çalışma yaptığını mağdur ailelerinden nakleden haberler okumaktayız. bu konu doğru ise, insanlık suçudur. bu konuda çalışma yapan kişiler savcılıklara ihbar edilmelidir. Manisa barosu bu konuda insiyatif almak zorundadır. bu zorunluluk insan olmanın vicdani zorunluluğudur....

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi