Dindar olmak için ahlak ve dürüstlük şart

Sevgili okurlarım! Günümüz Türkiye’sinde dindarız diyenleri görüp tanıdıkça: ayranı üfleyerek içmeye başladık.

Yapılanları, ahlaksızlıkları gördükçe; din adına utanıyor ve üzülüyoruz.

Oysa dindar insan, güvenilir insan olmalıdır. Rehberimiz de, yolumuz da, yaşam tarzımız da: “Muhammed-ül Emin” olmalıdır değil mi?

Bir soru: Dindar olmak için ahlak gerekir mi ya da ahlaklı olmak için mi din gerekir?

Siz bu sorunun yanıtını düşüne durun:

Greenwıch Üniversitesi tarafından bir sosyal deney yapılıyor.

Deneyin sonuçları çok ilginç. Sizlerle paylaşmak istedim ve bir Müslüman olarak utandım.

Deney şöyle: Türkiye, Japonya, İngiltere, G. Kore, Kanada, Çin, Almanya, Fransa, İran, Norveç ve İsviçre’nin başkentlerinde, en işlek trafikli caddelerine kameralar yerleştiriliyor. Bu kameraların görüş alanlarına denk gelecek şekilde: içlerine 10-20-50 dolar konulan ve sahiplerinin kimlik ve iletişim bilgileri bulunan cüzdanlar bırakılıyor.

Bu, adı geçen ülkelerde 30 ar kez deneme yapılıyor.

Amaç: cüzdanların ne kadarını kaç kişi iade ediyor, sahiplerine ulaşıyor testi.

Sonuçları merak ettiniz değil mi? Bakın hangi ülkede ne kadarı geri dönüyor:

Japonya: 28,

G. Kore : 28,

Norveç: 27,

İsviçre: 27,

Kanada: 25,

Almanya: 20,

İngiltere: 18,

Fransa: 13,

Çin: 13,

Türkiye: 2,

İran: 1,

Mısır: 0

Sonuç ne mi demektesiniz? 1- Yaşadığınız coğrafya bir kaderdir.2- Din baskısının öne çıktığı toplumlar huzursuzdur, refah seviyeleri düşüktür.3-Seçmen kendine benzeyeni seçer.4- İnsanlar, seçimlerinin sonuçlarından kaçınabilirler. Fakat sonuçlarından asla kaçamazlar.

Bir toplumda ahlak yoksa, din de yoktur. Sadece kendilerini dindar olduklarına inandırmış basit insanlar vardır.

NOT: Bu yazının esin kaynağı: B. Tokcan’dır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nazım Peker Arşivi

Kaltak ne demek

08 Mayıs 2025 Perşembe 21:47