İslam Diye Araplaşmak

Ülkede çok ama çok yanlış bir algı var. İslam ile Arap kültürünü bir türlü ayırt edemedik. Bunda din görevlilerinin büyük günahı var. Bu asil millet, dine saygılıdır.

Gel gör ki, İslam ile Arap kültür ve siyasetini karıştırdık. Biraz daha öte giderek Arap örf ve geleneğini yüce İslam’ın yerine koyduk.

Onun içinde köklerimizden koptuk. İslam adına insanlığımızı, mertliğimizi, direncimizi kaybettik. Kadınlarımızı ikinci, üçüncü sınıf yaptık, horladık, aşağıladık.

Ülke pusulasız bir gemiye döndü adeta. Ülkede, kendi irademizle atadığımız Genel Kurmay Başkanı’nı bile “Terör örgütü kurmak ve yönetmekle” suçladık. Ağırlaştırılmış müebbet hapse layık gördük. Yıllarca cezaevinde yatırdık. Neden?

Bu davaların savcısı da, hakimi de, tanığı da belliydi!?

Ülke bağırsaklarını temizliyor” diye caka sattık, önemli bir iş yapıyormuşçasına. Savcısı Beştepe’de, yargıcı Pensilvanya’da, gizli tanığı Kandil’den parmaksız kod adlı azılı bir Türk ve devlet düşmanı Şemdin Sakık ki, PKK kanlı terör örgütünün elebaşlarındandı.

Bütün bunları İslam inancı adına ve ona inanarak yapmıştık. İslam’da affetmek erdem iken Arap’ın kin ve kan davası peşine takılarak.

Ülkenin göz bebeği, Peygamber Ocağı bir kuruma böylesine kumpas kuranlardan, her şey beklenmez mi?

Onun için bizim kültürümüz: “Kork! Allah’tan korkmayandan” der.

Bütün bu kötülükler ve eylemlerin altında Hadis eksenli Arap kültürü vardır. Bazı milletler İslam ile tanışmak adına Araplaşmışlardır da.

Bu konudaki acı gerçeği, Nursultan Nazarbayev tek tek izah etti.

Kendine has bir kültürü olan Farslar Arap değil, ama Araplaştılar.

Pakistanlılar, Afganlar Arap değil, lakin Araplaşmaktalar.

Iraklılar Arap değil, Sümerlerin, Akadların, Babillilerin, Asurluların torunları olmalarına rağmen; Araplaştılar.

Suriyeliler Arap değil Süryani olmalarına değin Araplaştılar.

Savaşçılığıyla bilinen Çeçenler Arap değil, Araplaştılar.

Mısırlılar Arap değil, Antik Mısır medeniyetinin mirasçılarıdır, lakin Araplaştılar.

Libyalılar, Cezayirliler, Faslılar Arap değil, Tuareg veya Berberidirler, ama Araplaştılar.

Anibal’ın torunu Tunuslular Arap değil Kartacalıdırlar, fakat Araplaştılar.

Lübnanlılar asla Arap değiller, denizci bir nesil olan Finikelidirler, gel gör ki Araplaştılar.

Boşnaklar Arap değil. İslam’ı kabullenmiş Sırplardır, fakat Araplaştılar.

Osmanlılar Arap değildir. Öz be öz Türk, fakat Araplaştılar.

Türkler asla Arap değildir. Yüzde yüz Türk’tür. Atatürk özlerine döndürmüştü, ancak hızla Araplaşmaktalar. Kültür olarak, yaşam tarzı ve sosyal hayat olarak!.

İstanbul Kanalı yerine: Kanal İstanbul, İstanbul Borsası yerine: Borsa İstanbul demekte Araplaşmanın Türkçe yanıdır.

Neden mi?

İslam sanarak Arap kültürünü benimsemekten!. Bunda da en büyük vebal; din adına Arap geleneklerini ve örfünü İslam diye anlatan din görevlisi (Elbette hepsi değil): imam ve vaizlerdir.

Yani din adamları.

Esen kalınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Nazım Peker Arşivi

Ümit Özdağ’ın tahliyesi üzerine

22 Haziran 2025 Pazar 17:46

Amaç çok dilli bir anayasa mı?

15 Haziran 2025 Pazar 13:07

Mülakat ya da sözlü sınav

12 Haziran 2025 Perşembe 17:48

Kim daha rahat uyuyor

10 Haziran 2025 Salı 00:58

Terörsüz Türkiye söylemi

09 Haziran 2025 Pazartesi 01:08

Sırat köprüsü nedir, var mıdır?

04 Haziran 2025 Çarşamba 13:18

Gıdım gıdım Kur’ansızlığa

31 Mayıs 2025 Cumartesi 08:12

BOP planı tıkır tıkır işliyor

29 Mayıs 2025 Perşembe 11:34