Türkiye Gelişti mi?

Dostum kızıyor, güceniyor alınıyor, sitem ediyor: neden AKP’yi övmüyorsun diye! Kendince haklıdır, oldukça geçerli nedenleri de vardır.

Başımızı iki elimizin arasına alıp bir düşünelim. Dünya neyi konuşuyor? Yapay zekâyı değil mi? O ise bana, “Türkiye’nin çok geliştiğinden” bahsediyor. Bilmiyor ki, Türkiye gelişirken o ülkeler yerinde saymıyorlar.

Allah için konuşalım; Türkiye, dünya ortalamasının neresinde? Sakın ha bana İslam ve Afrika ülkelerini örnek vermeye kalkma.

Yol yapmakla övündüğün o yollarda giden arabaların hangisi, “Madein Türkiye” markasını taşıyor? Hangi ülkeler, senin ülkende üretip yurt dışına ve içine satıyor?

Avrupa’ya, Hac’ca uçtuğun hangi Boing, AırBus ya da Tupolev marka uçaklar senin? Konforla uçtuğun uçakların hangisi Türk mühendisinin ve işçisinin alın terini taşıyor?

Kasıla kasıla kullandığın ve elinden bir dakika dahi düşürmediğin hangi telefon Türk malı? Kaç DOLAR ya da EURO vererek alıyorsun hiç düşündün mü?

Başına geçip, “Klavye delikanlılığı” yaptığın bilgisayar kimin acaba? İmalatının kaç katı yabancı para vererek alındığını biliyor musun?

Kanser, şeker, kalp hastalıkları gibi, kullanmak zorunda olduğun ilaçlar hangi ülkenin üretimidir araştırdın mı?

Tohumculukta neredesin? AKP’nin çıkardığı: 5553 ve 5042 sayılı yasların, Türk Tarım ve Tohumculuğunu nasıl bitirdiğinden haberdar mısın?

Her açtığında karşına ya Sn. Erdoğan’ın, ya Binali’nin ya da bir başka AKP’linin çıktığı hangi hd televizyon senin adını taşıyor ve maliyetinin kaç katı paraya evine sokuyorsun?

Tsk’nın kullandığı tankın ya da Atak’ın motorunu nereden alıyorsun araştırma zahmetinde bulundun mu? Bunların temini için kimlere yalvarıyorsun, hangi tavizleri veriyorsun acaba düşünme zahmetine katlandın mı?

Hangi hastaneye randevusuz, doğru dürüst muayene olabiliyorsun, önemli hastalıklar için kaç güne, kaç aya randevu alıyorsun bilgin var mı?

Bir doktorun bir hastayı muayene için kaç dakika ayırdığını biliyor musun? Muayene ortalaması, dünya ortalamasının neresinde zahmet edip araştırdın mı?

Kaç eğitim bakanı değişti, her gelen bakan öncene dedi, ne yaptı bir soruşturdun mu? Hangi Türk üniversitesi, dünyadaki ilk 500 üniversite arasında hiç düşündün mü?

En temel gıda olan buğdayı, eti, samanı, kuru fasulyeyi ithal etmemiz seni hiç rahatsız etmiyor mu?

3.3 milyon nüfuslu URUGUAY’dan et ithal etmemizin gerekçesi seni tasalandırmıyor mu?

Eşek, at ve domuz etinin kasaplık hayvan sayılması, mideni bulandırmıyor mu?

İçte ve dışta milyarlarca dolar borçlanmak, devletin devasa tesis ve fabrikalarını satmak, cari açığı her yıl büyütmek; seni ırgalamıyor mu?

Yol, köprü, tünel, viyadük yaptılar diye övündüğün hangi dozeri, grayderi, kepçeyi, asfalt dökme makinesini üretiyoruz?

Ey dostum! Sen hangi gelişmişlikten bahsediyorsun? 16 yıldır tek başına iktidar olan ve önünde susam tanesi kadar engel olmayan AKP, bunlardan hangisini yaptı?

Kaldı ki, hükümetlerin görevi ülkeyi, ileriye taşımak değil midir? Yapılanları 30-40 yıl öncesiyle kıyaslamak hangi aklın eseridir? Elbette Türkiye’de gelişecek, buna mecburdur. Ama AKP’yi hak etmediği şekilde övmek, taassup değilse nedir?

Esen kalınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nazım Peker Arşivi

Ümit Özdağ’ın tahliyesi üzerine

22 Haziran 2025 Pazar 17:46

Amaç çok dilli bir anayasa mı?

15 Haziran 2025 Pazar 13:07

Mülakat ya da sözlü sınav

12 Haziran 2025 Perşembe 17:48

Kim daha rahat uyuyor

10 Haziran 2025 Salı 00:58

Terörsüz Türkiye söylemi

09 Haziran 2025 Pazartesi 01:08

Sırat köprüsü nedir, var mıdır?

04 Haziran 2025 Çarşamba 13:18

Gıdım gıdım Kur’ansızlığa

31 Mayıs 2025 Cumartesi 08:12

BOP planı tıkır tıkır işliyor

29 Mayıs 2025 Perşembe 11:34