İyi Parti’ye sağdan soldan eklemlenenlerle bir işimiz yoktu; DYP’li bilmem neli olanlarla uğraşmadım hiç... Bu partinin kuruluş esbabına Ülkücü cenahtan bakarak, yorum getirmeye çalışmıştık. Süreç MHP içinde işleyerek malum sonuca evrilmişti…  “Ülkücüyüm” diyen arkadaşların hissi davranmamaları, MHP’nin bir çırpıda terkedilecek yapı olmadığını; nefis ve paye-sıfat kaygısı taşımayanların bundan maada farklı tutum belirleyemeyeceklerini, bu köşenin sahibi sıfatıyla yazdım.

İyi Parti kısaca encamı gözükecek şekilde yol aldı. Teşkilatları vücuda gelmeye başladı ve Meral Akşener kadrosunu kuruyor. Bu parti içinde baştan belli heveslenen, siyaset yapmak isteyen, siyaset yapan ahbaplar var. İmdiden çoğunda bir hayal kırıklığı gözlüyorum. İyi Parti’de MHP’ye tenkit olarak yönelenler her ne ise; İyi Parti’de de aynı marazların bulunmaklığını iddia ediyorlar. En çok tenkit edilen isimlerin başında Koray Aydın geliyor… Meral Akşener’e seslerinin ulaşmadığından yakınıyorlar.

Ben yine yazacağım; şayet Ülkücü iseniz, siyasa ve politik misyon taşıma-paylaşma hedefinizde MHP’siz kötürüm kalırsınız. Misal BBP’yi aklınıza getirin, ne demek istediğimi anlarsınız. Ülkücü siyasa bir hafızaya dayanır, dramı ve retoriği vardır. Kavram, anlam ve saha tecrübesi edinmiş köklü bir harekettir.. Ülkücü’de bunu bilir!

E pekâlâ.. İyi Parti’de siyaset yapan, neden buraya yönelmiştir. Evvele Ülkücü saikla ve İdeoloji-Parti bağılının idrakinde değildir; bu bağılın farkında olsa da önemini kavrayamamış ve MHP’den de-port edilmiştir. İsim isim vermek doğru olmaz; ancak dün MHP’de bulunup hiçbir hayrı olmayan isimlerin bugün İyi Parti’de bulunmaklığını düşününüz.

2. olarak bu partide ben heyecan görmüyorum. Meral Akşener’in pek çok açık ve kapalı alan konuşmalarını dinledim. O bir dalgayı arkasından sürüklemiyor, tersine bir tepki dalgası, hızıyla onu siyasi yelpazenin önüne koyuyor;  kanaatimde artık eminim... Sn. Meral Akşener’in heyecan, süreç ve seçim mikyaslı boy ölçüsünü almasının ardından hanımefendinin nefesi tükenecektir. Hele ki el-an Türkiye gerçekliğinde ve bölgesel şartlarda, İyi Parti zaman ve mekan talihsizliğinin gadrine uğramak durumundadır.  

İyi Parti’de bir samimiyet göremedim. Pek çok farklı hesaplarla bir araya gelinmişliği o kadar aşikâr ki… Ülkücülerin yalnız kalacağı ve zamanla öteneleceği görüşümüz sübuta ermeye başladı bile…

İyi parti bir kök bulamadı, zaten bir mazisi de yoktu… Bir dil ve ruh ise söz konusu değil! MHP’de lider dahil güncel siyaset yapıcılarını ve seçim sonuçlarını eleştirmek bir amaç ise; şimdi aynı amacın muhatabı Meral Akşener ile ekibi olacaktır. Yani o ekibin gidişatında sıkıntı var; bilmem farkındalar mı?!.

Bir Ülkücü, MHP gemisinin olduğu yerde o gemiyi bırakıp gitmez! MHP her ne derseniz deyin hala rotasındadır ve menzilinden şaşmamıştır. Birilerinin kayığına binip güverteden arazi olanların hesabı bizi bağlamaz. Biz gemiye ve menzile bakmaya devam edeceğiz!

Not: Şu Murat İde, MHP’de bela idi.. anlaşılan İyi Parti’ye de virüs gibi nüfuz etti. Habererk’e yapılan muamele bunun açık delilidir.

TANRI TÜRK’Ü KORUSUN!