MOSSAD, Türkiye’de yaşayan yabancılara karşı istihbari haber alma, GPS cihazı ile araç takibi, adrese dayalı Wi-Fi cihazların belirlenerek şifrelerinin kırılması ve ikametgah adreslerinin tespit edilmesine yönelik operasyonlar yürütüyordu. MİT, söz konusu bu operasyonları takip ediyor ve belge topluyordu. Nihayet her şey ispatlı hale gelince MİT'in Ortadoğu ülkelerinden sorumlu 10 ayrı ekibinden oluşan İstihbarata Karşı Koyma (İKK) saha ajanları harekete geçti.

Sabah gazetesinden Abdurrahman Şimşek'in aktardığına göre, operasyonun başında Tel Aviv merkezli casus yazılım firması, Cyberintellingence İnternational Private Ltd'in yöneticisi 8 Ekim 1999 doğumlu Priyanshi Patel Kulhari vardı.

İSTANBUL’DA HER NOKTADA OPERASYONLAR YAPMIŞLAR

İsrail'e çalışan Halepli şebeke üyeleri Muhammed Filli ve Abdullah Fellaha tarafından Kağıthane'deki Trend GYO adlı şirketin Suriyeli yönetim kurulu başkanı Hisham Younis Yahya Qafisheh'in ofisinin keşif yapılması, Qafisheh'in kullandığı telefonun gasp edilmesi olayının planlanması, yine Başakşehir'deki bir sitede hırsızlık yapılarak bilgisayarların ve dokümanların çalınmasının gerçekleştirildiği öğrenildi. Filli ve Fellaha'nın İstanbul'da Mısır'lı muhalif bir gazetecinin takip edilmesi, Fatih'te bir tıp merkezinde Mısırlı bir doktorun takip edilmesi, Fatih Aksaray'da faaliyet yürütülen bir döviz bürosunda Mısır'lı çalışanın takip edilmesi, Beyaz Eller Adlı Derneğin takip edilmesi gibi faaliyetleri gerçekleştirdiği öğrenildi.

Aralarında Türklerin de bulunduğu ajanlar, İsrail istihbaratı tarafından turist görünümünde Tayland’da gizli olarak bulunan Mossad eğitim merkezine götürülüyordu. Örneğin, Şimşek’in aktardığına göre, firari casuslardan Okan Albayrak adlı bir Türk'e, istihbari rapor yazma, takip tarassut yapma, İKK tedbirleri çerçevesinde MİT ve diğer istihbarat servislerinden kaçma ve kurtulma yöntemi, foto dokümante etme, İstihbari gözlem ve analiz, araçlara uydu takip GPS cihazı yerleştirme konularında birebir teknik ve taktik istihbarat eğitimi veriliyordu.

Editör: Habererk Haber Merkezi