Ülkemizde ABD düşmanlığı son yılların en yüksek noktasına erişti.

Bu durumu toplumumuzun bir sağduyusu ve bir öngörüsü olarak değerlendirmeliyiz.

Toplumumuz böyle ama devletimizin üst yönetiminde ABD’ye izlediği politikalardan dolayı kırılan, buğuz eden, darılan, yaklaşımlar ve ABD’den beklenti içinde olanlar görebiliyoruz.

Boşuna bekliyorlar!

Bu günleri anlamak için yaklaşık 100 sene önce imzalanan ama uygulanamayan “ Sevr “ anlaşmasına ve anlaşmanın bize sunduğu haritaya bakmak gerekir.

Aslında yüz sene önce yaşadığımız coğrafyada kimin kimle, nasıl müttefiklik yapacağı çok net olarak ortaya konmuş.

Müttefik oluşturulma çalışmalarının ise yaklaşık iki yüzyıl önce başladığı da bu günden geriye doğru bakıldığında görülüyor.

Yahudi devleti İsrail’in kurulma kararı 150 yıl önce alınıp 70 yıl önce kuruluşu sağlanıp bir bebek gibi sarılıp sarmalanıp büyütülmüş ve bu gün orta doğudaki ABD’nin gerçek ortağı olarak sahne almış, bir zaman sonrada başrole geçeceği net olarak görülmektedir.

İsrail’in kurulması büyütülmesi bir müttefik üretme davranışıdır.

Sevr anlaşmasından önce, Osmanlı coğrafyasının en kanlı terör örgütü ermeni “ Hınçak ve Taşnak “ partileri idi. Bu Ermeni terör örgütleri o denli bir hareket alanı bulmuştu ki, Osmanlı padişahı 2. Abdülhamit’e suikast düzenlemiş, padişah suikasttan 3 dakika ile kurtulmuştu.

Ermeni terör örgütlerinin arkasında o zamanın Fransa’sı ve İngiltere’si olduğu ilgililerce bilinmektedir. Sevr’de Ermeni müttefiklerine İngiliz emperyalizmi, mükâfat olarak Kafkasya ve Doğu Anadolu’yu kapsayan bir devlet öngörmüştü.

İstiklal savaşımızın engel olduğu bu plan cumhuriyette de devam etmiş İngilizler ve Fransızların korumasındaki Ermenilere koruma olarak ABD eklenmiş.

“Asala” adlı terör örgütünü Kaliforniya eyaletinde örgütlemiş ve dünyanın çeşitli yerlerinde büyükelçilerimizi şehit ederek saldırılarını sürdürmüştü ve tabii ön Asya da ABD’nin müttefiki olarak Ermenistan ve Ermenileri de saymamız gerekir.

Sevr de İngiltere ile işbirliği içinde olan Kürt derebeylerine de Güneydoğu Anadolu’muzda bir devlet kurulması öngörülmüştü.

Bu plan hiç değişmedi sadece planın uygulayıcısı değişti.

İngiltere’nin yerine ABD geçti, Ortadoğu’da işbirlikçi Kürtler ABD’nin müttefikidir.

Sevr’de yok zaten olmaması gerekir ama Ortadoğu’da işbirlikçi Araplar da İngiltere’nin müttefiki idi. İngiliz oyununa gelen Araplar, Osmanlıyı arkadan hançerlediler ve sahayı İngilizlere açtılar.

Gene burada da sadece sömüren, işbirliği yapan değişti, İngiltere’nin yerine ABD geçti.

Bu gün işbirliği içinde kullanılabilen ( kullanılamayanı var mı onu da bilmiyorum ) Araplar ABD’nin müttefikidir.

Orta Asya’dan, Çin Seddi’nden, Adriyatik’e, Mısır’dan, Urallara, kadar olan coğrafyada ABD’nin müttefiki olmayan tek millet Türklerdir.

Durum bu ise ABD ile müttefik olduğunu iddia eden devlet yöneticileri kim adına müttefiklik ilişkisi kurmaya çalışıyor.

Yoksa kendileri adına mı müttefiklik oluşturuyorlar?

Milletin adına olmadığı kesin…