Sayın cumhurbaşkanımız zaman zaman, cumhurbaşkanlığı zaman zaman Ak Parti Genel Başkanlığı yapıyor.

Hâlbuki biz vatandaşlar kendisini görev süresi bitene kadar cumhurbaşkanı koltuğunda ve cumhurbaşkanına denk gelen işlerle meşgul halde görmek istiyoruz. Tabiî ki kendi siyasal görüşlerinin dışındaki ve muhalifleri ile de istişare ederek.

Söylenecek söz mü bu “İstanbul’un projeleri bu şehrin mahalli idaresine bırakılmayacak kadar önemlidir"

Yeni havaalanı – Gayretepe, arasındaki metro hattının töreninde söylenmiş. TV’lerde hep beraber izledik.

Bir Cumhurbaşkanı halkın seçtiği yöneticileri bu denli aşağılamaması gerekir. Çünkü halkın seçtiği yöneticiyi aşağıladığınız zaman aynı zamanda ona rey veren halkı aşağılıyorsunuz.

Beğenirsiniz, beğenmezsiniz İstanbul halkı Ekrem İmamoğlu’na İstanbul için proje yapsın projelerini hayata geçirsin, İstanbul halkına hizmet için iller bankasında toplanan parayı kullansın diye rey verdi. Tıpkı cumhurbaşkanına verdiği yetki gibi, belediye başkanlığı yetkilerini de İstanbul için 5 yıllığına Ekrem beye verdi.

Lütfen bırakın yetkilerini kullansın…

Hatalı yanlış uygulamaları vardır olacaktır da, bu davranışların hesabını sırası geldiğinde halk sorsun, görevde iken hukuk nezdinde bir ihlal var ise, hesabını mahkemeler sorsun.

Bir siyasi ve seçimle gelinen devlet kurumu olan cumhurbaşkanlığı, belediye başkanlığı yetkilerini sorgulama hakkına sahip değildir.

Kişisel hırs böyle bir şey galiba.

İnsanın hırsı aklının önüne geçtiğinde kendini kaybediyor ve bu denli sözler kullanıyor.

Demokrasi yerelleşmektir.

Demokrasi çoğulculuktur.

Demokrasi halkın yönetime katılması ve denetlemesidir.

Ayrıca ülke ölçeğinde yapılan büyük denilen (Havaalanı, Osmangazi köprüsü, şehir hastaneleri) gibi projelerin de hali ortada.

İşleri yapan firmalar bir bir ortaklıklarını yabancılara satıyorlar. Büyük ölçekte başarılı olabilen “Avrasya Tüneli” projesinden başka sayamıyoruz.

Bir paralel büyükşehir belediyesi kurma fikri mi var acaba?

Malum eski ortağı FETÖ her devlet biriminde bir paralel devlet kurmuştu. Sayın Cumhurbaşkanımız o zaman başbakan olduğuna göre bir paralel devlet nasıl kuruluru izlemiş ve gayet güzel dersler almış tecrübe edinmiştir.

Fakat paralel devlet kurmak isteyenlerin gerçek devletin göğsüne çarpıp yıkıldığını da aslında tecrübe etmiş olması gerekir.

Gerek yok bunlara…

Bırakın herkes işini yapmaya çalışsın.

Milletimizi 2002’de işini yapmayanları tasfiye etti. Sizi getirdi, nerdeyse 20 yıldır ülkeyi yönetiyorsunuz, sizde işinizi yapmazsanız, o yana bu yana bulaşırsanız, size verilmeyen yetkileri kullanmaya kalkarsanız mutlaka milletimiz size de, sizden öncekilere verdiği gibi dersinizi verir.

Kendinizi milletin üstünde görmüyorsunuz değil mi?