Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Başbuğ Gazi Mustafa Kemal Atatürk "SSCB dağılacak buna hazırlıklı olmalıyız" demişti. Türk dünyası lideri olarak bilinen Başbuğ Türkeş "Rusya mutlaka dağılacaktır ülkücüler hazırlıklı olmalıdır" demişti.

Peki bu iki lider bunları söylemesine söyledi biz ne yaptık ona bakmalıyız.
Dağılan Rusya'da bağımsızlıklarını ilan eden Türk Cumhuriyetlerinin hangisi ile adam akıllı devlet aklını devreye soktuk.

Bol bol turistik gezi yaptık.

Ekonomik olarak bitmiş ve dağılma sürecine giren bu bağımsız devletlerin ülkemize girişlerinde aklımız uçkurumuzda "Oy Nataşa Nataşa koyma beni ataşa" türküleri söyledik...
Yıllarca KGB'nin yetiştirdiği Putin bizim bu zaafımızı öyle bir değerlendirdi ki hepimiz hayranlıkla baktık.
"Ayı boğan lider, Kurt Boğan Lider, Ajan Lider, Müthiş Lider" gibi ifadelerle süslü yakıştırmalar yaptık.

İşte devlet aklını kullanmayan ülkemiz Putin denen bir deliyi büyük bir devlet adamı yaptı.
...Bu akıldan yoksun zatı muhterem ülkesini derleyip topladı, hatta dağılan bazı bağımsız devletler tekrar Rusya ile birleşme arzusu gösterdi. Mesela Rusya'nın Ukrayna işgalinden önce Moldova denen ülkede bir referanduma gidilseydi kayıtsız şartsız tekrar Rusya'ya ilhak ederlerdi.
Hatta bu ülkenin içindeki Türk kasabası olarak bilinen Komrat Gagauzya Moldova'dan önce Rusya'ya ilhak olmak isterdi.
Başkurdistan denen yerde 5 Milyon Türk ve Müslüman yaşıyor acaba neden sesini çıkarmıyor biliyor muyuz? Hatta ülkemizde sorulsa Başkurdistan'ın nerede olduğunu haritada gösterecek kaç kişi çıkar.
Büyüttüğümüz Putin Gürcistan'a girdi bizden çıt çıkmadı, Ukrayna'nın Kırım bağımsız bölgede yaptığı zulümlere göz yumduk. Rusya Kırım içine Rus yandaş doldurup referandum ile Rusya'ya ilhak olmasını sağladı yine ses çıkarmadık.

Suriye'de Askerimize bomba yağdırıp buraya Suriye beni çağırdı ben ne dersem o olacak dedi ses çıkarmadık.
Libya hükümeti ABD uşağı General Hafter denen zata karşı Türk askerini çağırdı Türkiye cevap verip gitti. Rusya'da kafasına göre bende geldim dedi ses çıkarmadık.
Kısacası dağılan Rusya'da bağımsız devletlere sahip çıkıp siyasetimizi devlet aklıyla yapsaydık başta Türk Cumhuriyetlerine sahip çıksaydık 30 yıl sonra Ermenistan'ın işgal ettiği Karabağ işgaline son vermeye kalkan Azerbaycan'ın önünü kesmek için işte bu Putin Ermenistan'a arkadan gizlice silah ve asker yardımı yapamazdı.

İşte bu Putin yine bildiğini okudu ve şuan hala Ermenistan'dan alınan Karabağ bölgesinde ve Ermenilerin orayı boşaltmasının uzamasına neden olmazdı.
İş işten geçtikten sonra Türk devletlerinin toparlanması için kendini Riske atan Kazakistan bir anda yapılan bir zamla ayaklanma baş gösterdiyse bunun nedenine biz zamlar için halk ayaklandı dersek abesle iştigal etmiş oluruz.

Bugün Rusya Ukrayna'yı işgal etti durumu fark eden AB ve ABD anında her alanda ambargo koydu.
Neden?

Çünkü Rusya eğer Sivastopol limanı (Odesa)yı alırsa Avrupa sınırına dayanmış olacaktı.
Oyun büyük, Tuzak güçlüydü.
Oyunu oynayan Rusya, Büyük Tuzak ise ABD tarafından kuruluyordu.
Bu işgalin sonunda kaybeden başta Türkiye oldu.
Devamında Rusya ve Ukrayna oldu.
Sonuçta Ukrayna AB ve ABD'ye yeşil ışık yaktığı için çok kısa sürede desteklerle savaşın etkisini atlattığı gibi ekonomisini de düzeltir.
Putin Rusya için yine o bağımsız devletlerden avantasını alıp zararını çıkarır, fakat Türkiye en çok mağdur olan ülke olarak başta ülke vatandaşları olmak üzere bir 30 yıl daha ekonomik kriz ile uğraşır.
Tabi-ki güç sarhoşluğundan uyanmayan Rusya'nın Ayı lakaplı Putin'i kış uykusundan uyanıp Nükleer kozunu blöf yapmanın dışına taşımazsa.