Görme Yetisi Tehlikede: Çocuklarda Üveit Hastalığı Kalıcı Körlüğe Yol Açabilir

Görme Yetisi Tehlikede: Çocuklarda Üveit Hastalığı Kalıcı Körlüğe Yol Açabilir
Çocuklarda sinsi ilerleyen üveit hastalığı, erken teşhis edilmezse kalıcı görme kaybına neden olabiliyor. Göz sağlığı uzmanları, aileleri belirtiler konusunda dikkatli olmaya çağırıyor.

Çocuklarda nadir görülen ancak ciddi sonuçlar doğurabilen üveit hastalığı, erken teşhis edilmediğinde kalıcı körlüğe yol açabiliyor. Göz içindeki dokuların iltihaplanmasıyla ortaya çıkan bu hastalık, genellikle ağrısız ilerlediği için ebeveynler tarafından fark edilmesi zor olabiliyor. Uzmanlar, özellikle ışığa duyarlılık, gözde kızarıklık, bulanık görme ve göz ağrısı gibi belirtilerin ciddiye alınması gerektiğini vurguluyor.

Uzmanlar üveitin çocuklarda sinsi seyreden bir hastalık olduğunu belirterek, “Çocuklar, görme yetilerindeki değişimi anlatamayabilir. Bu yüzden ailelerin düzenli göz muayenelerini ihmal etmemesi hayati önem taşıyor,” dedi.

Üveit hastalığının nedenleri arasında bağışıklık sistemi hastalıkları, enfeksiyonlar ve genetik yatkınlık bulunuyor. Tedavi edilmediğinde göz dokularında geri dönüşü olmayan hasarlar meydana gelebiliyor.

Erken teşhis ve uygun tedaviyle hastalığın kontrol altına alınabileceğini belirten uzmanlar, özellikle romatizmal hastalığı olan çocukların göz sağlığının yakından takip edilmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Ailelerin çocuklarının göz sağlığıyla ilgili en ufak bir şüphede bile göz doktoruna başvurması gerektiği vurgulanıyor.

Görme yetisini tehdit eden bu hastalıkla ilgili farkındalığın artırılması gerektiğini söyleyen uzmanalar “Üveit kalıcı körlüğe yol açmadan önce teşhis edilip tedavi edilirse, çocuklarımızın sağlıklı bir yaşam sürmesi mümkün olabilir,” diyerek erken tanının önemini hatırlattı.

Uzmanlar Uyarıyor:

???? Çocuğunuz ışığa duyarlılık gösteriyorsa,

???? Sürekli gözlerini ovuşturuyorsa,

???? Gözlerinde kızarıklık veya bulanık görme şikâyeti varsa,

Mutlaka bir göz doktoruna başvurun!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.