Bolu’da bir etkinlik düzenlenmiş, Milli Mücadeleye karşıtlığı ile bilinen ve İngilizlerin kurduğu Teali İslam Cemiyetinin başkanlığını yapan İskilipli Atıf’ın idam edilişinin 94 üncü yıldönümü anılmış.

Programa Ak Parti Milletvekili Celaleddin Güvenç ( TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı) ve MHP’nin Bolu İl ve Merkez İlçe Başkanı da katılmış.

Ak Partili Milletvekili aynı zamanda İçişleri Komisyonu Başkanı İskilipli Atıf’ın, Hakiki bir vatansever ve Bir Kuvvay-ı Milliyeci olduğunu ve Atıf’ın ilmi eserleri ve davranışlarıyla günümüzde daha önem kazandığını yorumlamış.

Bir balkan gezisinde Makedonya’nın başkenti Üsküp’te idik, Üsküp meydanını gezerken büyük bir alanın koca koca heykellerle doldurulduğunu gördük, heykellerin üzerinde motiflendirilen kıyafetler hep ortaçağ ve öncesine ait olarak yapılmıştı. Anlaşılan Makedonya’da bir yapma tarih yapılmak istenmiş ve yaklaşık 450 yıllık Türk yönetimi hiç olmamış kabul edilmiş. Fakat tam meydanın ortasından geçen nehrin üstündeki muhteşem köprüyü yıkamamışlar, insanlar Türklerin yaptığı köprüden geçerken Türklerden önceki tarihi izliyor ve kaplama bir ziynet görünümündeki yapma tarihe gülüp geçiyorlardı.

Son yıllarda ülkemizde de bir yapma uydurma tarih zorlamasına şahit oluyoruz. Fakat tabii adı üstünde zorlama, bir bakıyorsunuz gerçekler bir ince yol buluyor ve ortaya çıkıyor.

Bu durumun en bariz örneğini 15 Temmuz CİA uşaklarının kalkıştığı darbe gecesi sürekli Abdülhamit propagandası yapan TV dizilerinde kahramanlaştırılan Abdülhamit yerine Ak Parti binasına asılan Atatürk posterinde görebiliyoruz. Her insan sonunda gerçeklere teslim olmak ve gerçeklere sığınmak zorundadır.

İskilipli Atıf, İngilizlerin kurduğu işgalcilerin yerli işbirlikçisi Teali İslam Cemiyetinin kurucusu ve başkanıdır.

Kesinlikle Mustafa Kemal karşıtı İngiliz ve Yunan taraftarıdır.

İskilipli Atıf’ın yayınladığı ve İngiliz uçakları ile Batı Anadolu’nun değişik illerine atılan bildiri şöyle;

“Mustafa Kemal ve Kuvay-ı Milliye maskaraları Yunan askerlerinin önünden kaçıyor, zavallı gafil halktan topladıkları siz burada savaşın bizde arkalarını çevirelim diyerek sıvışıyorlar. Yazık ki halkımız Talat, Enver, Cemal ve Mustafa kemal gibi beş on eşkıyanın vücudunu ortadan kaldırmak için gereken fedakârlığı yapmıyor. İngilizleri kızdırdınız üzerimize Yunanlıları musallat ettiler. Şimdi usulca oturup yenilginin sonuçlarına katlanmak yerine Yunanlılarla harbe tutuşuyorlar. Bu eşkıyaları ve asileri en kısa zamanda bertaraf etmek hepimize farzdır”

İskilipli atıf için daha birçok yazı yazılabilir, aslen 1908 devrimine muhalefetten Osmanlının onu Sinop’a sürdüğü, padişahın emri diye Atatürk’e idam fetvası verdiği, İngiliz işgal kuvvetlerine yardım ve yataklık yaptığı biliniyor.

Türkiye Cumhuriyetinin İçişleri Komisyonu Başkanının güç verdiği ve katılıp konuşma yaptığı kendisini Milliyetçi olarak niteleyen bir partinin il başkanının katılıp güç verdiği ihaneti kesin bir meczubun anılması acaba görebileceğimiz çürümenin hangi boyutudur.

Gerçi bunların başkanları “Keşke Yunan kazansaydı“ diyen fesli meczubu 10 Kasım günü ziyaret etmişti.

Hadi Ak Parti Milletvekilini anladık çünkü fıtratında işbirlikçilerle ortaklık var MHP İl Başkanının katkısını cahillikle mi, yancılıkla mı, işbirlikçilerle menfaat işbirlikçiliğiyle mi izah edeceğiz.