Türkiye'nin en büyük sorunları arasında ilk sıralarda yer alan sığınmacı sorunu giderek büyüyor. Sınırlardan kaçak sığınmacı girişi devam ederken, kaçak uyuşturucu girişindeki artış da dikkat çekiyor.

Türkiye'ye sınırdan kaçak girişlere ilişkin sosyal medyada yayınlanan bir video sığınmacı sorununun ne kadar büyük olduğunu bir kere daha gündeme getirdi. İran üzerinden Türkiye'ye kaçak yollarla giren bir grup Afganlının sınırdan geçişinin yer aldığı görüntüler, tepkilere neden oldu.

Görüntülerde kaçak giriş yapanların çoğunlukla askerlik çağında gençlerden olduğu, aralarında kadın ve çocukların bulunmadığı görülüyor. Sınırdan zafer işareti yaparak geçenlerin görüldüğü videoya gelen tepkilerde, sığınmacıların amaçlarının ülkelerindeki savaştan kaçmak olmadığı, bu tür videoların ülkeye akın eden sığınmacılara yol gösterici olduğu ve kaçak girişlerin sayısını artıracağı vurgulandı.

TÜRKİYE'YE KAÇAK GİREN SIĞINMACILAR UYUŞTURUCU MADDE GETİRİYOR

Yorumlarda ayrıca, Türkiye'ye özellikle İran ve Suriye üzerinden yapılan kaçak girişlerin sayısındaki artış ile birlikte gelen tehlikeye de dikkat çekildi.

Sınırlardan elini kolunu sallayarak kolayca geçebilen sığınmacıların turistlerden bile daha kolay girebildiğine işaret edilen yorumlarda, sığınmacıların çantalarından çıkan uyuşturucu maddeler hatırlatıldı.

Türkiye'de karıştıkları asayiş olaylarında gözle görülür artış olan Afganların, ülkemize kaçak yollarla girerken, beraberlerinde çeşitli uyuşturucu madde getirdikleri biliniyor. 

Geçtiğimiz günlerde Ağrı sınırında yakalanan 5 Afganlının üzerinden metamfetamin adlı uyuşturucu madde çıkmış, Emniyet ekipleri, 58,5 kilogram metamfetamin ile yakalanan 5 Afganistan uyruklu kaçak tutuklanmıştı.

Editör: Yadigar Hanım