Ümraniye'de iş merkezine silahlı saldırı Ümraniye'de iş merkezine silahlı saldırı

Ankara’da siyasi cinayete kurban giden ve ülkeyi yasa boğan Ülkü Ocakları eski Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş’in bir videosu, sosyal medyada paylaşım rekorları kırıyor. Ateş, ülke kalkınmasına işaret ettiği videoda gençlere tavsiyelerde de bulunuyor.

Üniversite öğrencilerinin de katıldığı bir toplantıda Teknoloji devlerinin ve savaştan çıkan ülkelerin geldiği noktayı örnek göstererek, Türkiye’nin çok çalışarak büyük ekonomik kalkınmalara imza atabileceğini vurgulayan Ateş, konuşmasında şu ifadelere yer veriyor:

“Genç kardeşlerim okullarında birinci olacaklar, en iyi liseleri kazanacaklar, en iyi üniversiteleri kazanacaklar buraları birincilikle bitirecekler. Tabi bu da yeterli değil, yüksek lisans doktora yapacaklar ve en az bir yabancı dil öğrenecekler. Burada bir kardeşimin elinde iPhone diye tabir edilen bir telefon var. Bu telefonun marka değeri yaklaşık 1 trilyon dolar. Türkiye’nin birkaç katı değerinde yani bir ülkenin sadece bir firması bizim ülkemizden maalesef maddi anlamda, gayri safi milli hasıla anlamında daha değerli. İçindeki bir tane uygulama, Facebook ya da Twitter veya Whatsapp uygulaması, milyar dolarla ifade ediliyor. Neden biz bu uygulamaları yapmayalım. Bu Amerika’nın malı. Yapan Steve Jobs diye bir adam. İran kökenli, oradan göç etmiş. Aynısı Samsung var, Güney Kore’nin malı. Düne kadar Güney Kore kendi savaşını veremeyip 50’li yıllarda bizden destek alamayan bir ülke. Bugün geldiği noktaya bakın. Birinci Dünya Savaşı ve ikinci dünya savaşı sonrasında darmadağın olmuş Almanya’ya bakın nasıl toparlanmış. Japonya’ya bakın, teknolojide dünya devi olmuş bir Japonya var. Niye bunları Türkiye yapamasın? Niye bu kalkınma hamlelerini gerçekleştiremesin?”

“Böylesi güzel bir insanı kaybettik” cümlesiyle paylaşılan video, binlerce paylaşım ve beğeni aldı.

Editör: Yadigar Hanım