Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan geçen hafta “Muhalefet, Suriyeli sığınmacıları göndereceğini söylüyor ama biz göndermeyeceğiz” dedi.

(Aslında muhalefette göndereceğiz demiyor, gönüllüleri göndereceğiz diyor. Sadece Zafer Partisi ve Genel Başkanı Ümit Özdağ “Suriyelileri kesinlikle göndereceğiz” diyor)

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Suriyelileri göndermeyeceğiz söylemi özellikle hazırlanmış, zamanlaması, söylendiği yer açısından bir siyasi dönüşü ve teslimiyeti izah ediyor.

Suriyeli göçmenler bir ABD politikası ve Büyük Ortadoğu Projesi gereği, Türkiye’ye göç etsinler diye bombalandılar ve Anadolu’nun her yerine dağıldılar.

Suriye’nin kuzeyi İdlip ve çevresinde 5.1 milyon insan yaşıyor, onlar da bir göç tehdidi olarak orada tutuluyor.

Artık sağır sultan bile biliyor ki ABD Türkiye’yi ve İran’ı bölmek istiyor.

Irak ve Suriye üçe bölündü.

Irak’ın kuzeyinde Barzanistan kukla devleti aslında ABD’nin bir vilayeti gibidir.

Suriye’nin kuzeyinde kurulmak istenen PYD/PKK garnizon devleti de genişletilmiş bir ABD üssü olacak.

Bölge terörle, savaşla, bombayla yaşayanlar göç ettirilmek suretiyle boşaltıldı ve saha PYD/PKK’ye açıldı. ABD’de bölgede maaşlarını ödeyerek 70 bin kişilik bir donanımlı bir ordu kurdu. Ordu tam bir kara kuvvetleri ordusu olarak teşkil ettirildi.

ABD Suriyelileri göç ettirerek bir taşla birkaç kuş vurmuş oluyor.

1- Kuzey Suriye’de kurmak istediği devletin topraklarını sadece PYD/PKK kontrolüne alıyor.

2- Türkiye’de demografik yapıyı değiştiriyor. Bir 10 yıl sonra Türkiye’nin yüzde 15’ini oluşturan bir Arap etnisitesini Türkiye’ye enjekte ediyor.

3- Suriyeli göçmenler içinden mutlaka ve mutlaka bir terör örgütü üretecek ve Türkiye’nin istikrarsızlaştırılmasını sağlayacak.

4- Türkiye’nin çeşitli illerinde Suriyeli göçmenlerin yaşadığı getto mahalleler üretecek.

Bu durum halen Türkiye’de yaşanmaktadır zaten Kilis’te göçmen nüfus Kilis nüfusunun çoğunluğunu oluşturuyor. Gaziantep’te havaalanının yanında tam merkezde Şehreküstü mahallesi tam bir göçmen gettosu, Ankara Siteler, İstanbul, Fatih, Küçükköy ve Esenyurt. Hatay merkez gibi yoğunlaşmış göçmen nüfusun yaşadığı iller, ilçeler, mahalleler var.

5- Suriyeli göçmenler Türkiye’de asgari ücretin altında çalışıyor. Çünkü devletten para yardımı, Kızılay’dan iaşe, hastanelerden bedava sağlık hizmeti alıyorlar. Türk vatandaşlarına göre pozitif ayrımcılık gördükleri için düşük ücretle çalışabiliyorlar. Tabii olarak da Türkiye’de işsizlik çok ama çok artıyor.

6- Suriyeli göçmenlere Türk devleti yılda yaklaşık 8-9 milyar dolar harcıyor. Dolayısı ile Suriyeli göçmenler Türk devletinin ve milletinin sırtında önemli bir ekonomik yük olarak görülüyor.

Listeyi daha uzatabiliriz.

ABD Suriyeli göçmenleri Türkiye’de tutmak istiyor.

Türkiye cumhurbaşkanı da Suriyeli göçmenleri Türkiye’de tutmak istiyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Suriyelileri göndermeyeceğiz” mesajı ABD elitlerinedir. Uzaklaştırıldığı BOP eş başkanlığına geri dönmeyi istek sinyalidir.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yüzde 87’si Suriyeli göçmenlerin ülkelerine dönmesini istiyor.

Tayyip Erdoğan’ın Türk seçmenine bu kadar ters gelmesi muhtemel mesajı ancak ve yalnız Türkiye üzerinde planlar yapan mahfillere verdiği muhtemeldir.

Deliğe süpürülmek istemiyor…