AKP’li Külünk’ten partisine zehir zemberek sözler! AKP’li Külünk’ten partisine zehir zemberek sözler!

İYİ Parti üyesi Mehmet Tolga Akalın, Medyascope'un Yayın Yönetmeni Ruşen Çakır ile yaptığı röportajda, Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile olan görüşmesine dair yorumlarda bulundu. Akalın, görüşmenin içeriği hakkında henüz bilgi olmadığını belirtti ve Akşener'in Erdoğan'dan büyükelçilik istediği iddialarına karşı, "Bu konunun detaylarıyla ilgilenmiyorum. Diyelim ki bu tür talepler var, Erdoğan'ın karşılığında ne istediğini merak ediyorum," dedi.

Akalın, Erdoğan ile Akşener arasındaki görüşmenin geçen yıl gerçekleştiğini ve bunun 24 Haziran 2023'teki kongre sonrası ilk divan toplantısında anayasa komitesi kurma kararı alındığında belli olduğunu ifade etti. "O günlerde Türkiye'de yeni bir anayasa talebi gündemde değildi, ancak biz yine de bu komiteyi kurduk," diyen Akalın, 13 Eylül 2023'te Erdoğan'ın yeni anayasa ihtiyacından bahsetmesiyle bu ön mutabakatın daha önce yapıldığına dair şüphelerinin arttığını söyledi.

Akalın, sonraki olayların bu görüşü desteklediğini ve bu durumun kendisini ve diğer çalışma arkadaşlarını, 1 Nisan'daki kongreden sonra 5 Nisan'da düzenlenen baskın kongrede aday olmaya ittiğini belirtti. Akalın, adaylığı sayesinde Akşener'in genel başkanlık görevine devam etme isteğinin engellendiğini ekledi.

Kaynak: medyascope- ruşen çakır