Türk Telekom’un Kurumsal Risk ve İş Sürekliliği Başkanı Ali Gürsoy, TBMM Depremleri Araştırma Komisyonu’nda dün bir sunum yaptı. Depremler sonrası şirketin çalışmalarını anlatan Gürsoy, "Eğer deprem İstanbul, Ankara’da olsa bizim veri merkezlerimiz de zarar görebilirdi. Ama bu depremde öyle bir şey olmadı. Onun için gayet şanslı bir deprem demek isterim, tırnak içinde" ifadelerine yer verdi.

"GAYET ŞANSLI BİR DEPREM"

Türk Telekom’un deprem bölgesinde 4 binası yıkılırken; 31 binasının ağır hasarlı ve 16’sının da orta hasarlı durumda olduğu bilgisinin yer aldığı sunumda, 10 ilde bulunan 2 bin 573 baz istasyonundan 90’ının ağır hasar aldığı, 75’inin de yıkıldığı vurgulandı.

Gürsoy, İstanbul ve Ankara’da veri merkezleri olduğunu söyleyerek, şu açıklamayı yaptı: “Bu deprem bizi çeperlerde buldu. Eğer deprem İstanbul, Ankara’da olsa bizim veri merkezlerimiz de zarar görebilirdi. Ama bu depremde öyle bir şey olmadı. Onun için gayet şanslı bir deprem demek isterim, tırnak içinde.”

Gürsoy, deprem öncesine göre çağrıların yüzde 540 oranında arttığını belirterek, 40 milyon olan çağrı sayısının 140 milyona çıktığını duyurdu. Gürsoy, 6 Şubat’ta 39 mobil baz istasyonunu bölgeye sevk ettiklerini ve 7’sinin deprem günü hizmete alındığını bildirerek, şu anda 121 mobil baz istasyonunun bölgede hizmet verdiğini söyledi. Gürsoy ayrıca, “Bu deprem sonrasında trafikte sıkışıklık yaşanmamıştır, iletişim kesikliğinin nedenleri baz istasyonlarının yıkılması” dedi.

Editör: Ali Özyiğit