Son gelişmelere göre, CIA Başkanı William Burns, Ramazan Bayramı sırasında MİT Başkanı İbrahim Kalın ile bir telefon görüşmesi yaparak, İran’ın İsrail’e saldırı planlarına dair iddialar konusunda arabuluculuk yapmasını talep etti. Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre, Burns, bayram vesilesiyle Kalın’ı arayıp, İran’ın iddia edilen saldırı planları hakkında arabuluculuk yapmasını istedi. Ayrıca, Kalın’ın Burns ile yaptığı görüşmede Gazze’deki ateşkes müzakereleri hakkında da fikir alışverişinde bulunduğu belirtildi. Burns ile görüşmesinin ardından Kalın’ın Hamas ile de temas kurduğu öğrenildi.

Arabuluculuk Rolü

Çin'de bir gösteride 30 eğitimli kurt eğitmenlerine ve seyircilere saldırdı Çin'de bir gösteride 30 eğitimli kurt eğitmenlerine ve seyircilere saldırdı

CNN Türk muhabiri Melike Görür’ün bildirdiğine göre, CIA Başkanı William Burns, Ramazan Bayramı’nda MİT Başkanı İbrahim Kalın’ı telefonla aradı. Burns, Kalın’dan İran’ın İsrail’e yönelik saldırı planlarına ilişkin iddialarda arabuluculuk yapmasını talep etti.

Gazze’de Ateşkes Müzakereleri Kalın, Burns ile yaptığı görüşmede Gazze’deki ateşkes müzakereleri üzerine de konuştu.

Kalın ve İsmail Haniyye Arasında Görüşme MİT Başkanı İbrahim Kalın’ın, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniyye ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bilgisi paylaşıldı. Bu görüşmede, Gazze’deki ateşkes müzakereleri, bölgeye insani yardımların ulaştırılması, esir takası ve Gazzelilerin evlerine dönüşleri gibi konuların ele alındığı ifade edildi.

Kaynak: Haber Merkezi