Flash Haber Tv’de moderatörlüğünü Orhan Uğuroğlu’nun yaptığı Adalet ve Demokrasi programında seçim ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Özdağ, AKP iktidarının Türklerden kaybettikleri oyları geri kazanmak için çoğunluğu Suriyeli olan sığınmacılara vatandaşlık verdiğini iddia etti.

Politikasını İslam üzerinden sürdüren AKP’nin Suriyelilere vatandaşlık verme ve Türkiye’nin demografisini değiştirme politikasına da devam ettiğini dile getiren Özdağ, “Son birkaç ay içinde Zafer Partisi’nin gerçekleştirdiği yoğun çalışmalar sonrasında Türk kamuoyunda yükselen siyasal tepkiden ürkerek Erdoğan ‘1 milyon Suriyeliyi geri yollayacağım’ dedi. Ama bu Türk kamuoyunun tepkisini azaltmak için atılan bir adım. Gerçekle ne yazık ki uzaktan yakından hiçbir ilgisi yok. Doğrusu ta baştan beri sürdürdükleri Türkiye’nin demografik yapısını değiştirip milli kimliği yerine hayali siyasi ümmeti oluşturmak için attıkları adımlara kesintisiz devam ediyorlar. Sığınmacılara şakır şakır vatandaşlık veriliyor. 3 milyona kadar vatandaşlık vermeyi hedefliyorlar. Türklerden kaybettikleri oyu Suriyelilerle dengelemeye çalışıyorlar. Bakın seçimlerde sandık başına gittiğiniz zaman Türkçe bilmeyen birçok insanın oy kullandığını göreceksiniz. Düşünün Türkiye’de doğmamışsınız, Türkiye’de yaşamamışsınız, Türkiye’de vergi vermemişsiniz, çalışmamışsınız, Türkçe bilmiyorsunuz, oy kullanacaksınız. Bu seçmen ithali yoluyla demokrasiye müdahaledir, demokrasinin kısmi tasfiyesidir. Bu kabul edilemez” dedi.

“HÜKÜMETİN SIĞINMACILARLA İLGİLİ ADIMLARINI KEMAL KILIÇDAROĞLU GİZLİYOR”

Sığınmacı sorununa yönelik yaptıkları bütün çağrı ve çalışmaları muhalefetin görmezden geldiğine işaret eden Prof. Dr. Özdağ, “sarı muhalefet” diye nitelendirdiği Kemal Kılıçdaroğlu’nun sığınmacılara yaklaşımını da eleştirdi.

Özdağ, şöyle devam etti: “Bizim sığınmacı konusundaki mücadelemizi sarı muhalefet duymamazlıktan gelmenin ötesinde hükümetin bu adımlarını Türk kamuoyundan bizzat Kemal Kılıçdaroğlu gizliyor. Çünkü kalkıyor diyor ki, ‘Efendim çok önemli sayıda yabancıya oy verilmedi, biz biliyoruz’ Nereden biliyorsunuz? Söylediklerine inanıyor musunuz? TÜİK’in enflasyon rakamına inanıyor musun ki, Süleyman Soylu’nun açıkladığı rakamlara inanıyorsunuz. İstanbul seçimlerini CHP 13 bin oyla kazandı. Demek ki 1 oy bile önemli. Yüzde 50+1 oyla kazanılacak bu seçim. Bu siyasal muhalefet olmanın doğasına aykırıdır.

Bütün CHP’liler iyi dinlesinler beni lütfen. CHP’ye oy veren değerli seçmenler, lütfen şunu bir kere daha değerlendirin. Genel Başkanınız diyor ki, ‘Önemli sayıda Suriyeliye oy atma hakkı ve vatandaşlık verilmedi’ Ben de diyorum ki, 1,5 milyon Suriyeli ve 250 bin de değişik uluslardan insana vatandaşlık verildi. Yani 1 milyon 750 bin kişi. Benim açıkladığım rakamları Süleyman Soylu’nun vatandaşlık verilen Afganlar rakamı da doğruluyor. Hal böyleyken, bir muhalefet liderinin hem de ben aday olacağım diye çabalayan bir muhalefet liderinin 200-300 bin kişiye vatandaşlık verilmesini önemsememesi muhalefetin özüne aykırıdır. Bunların kazanmaya niyeti yok. Bunlar sarı muhalefet. Kaybetmeye hazırlanıyorlar. Kemal Kılıçdaroğlu de ki aday oldu. Yarın 100 bin Suriyeli’nin oyu ile kaybetti. Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin kaderiyle böyle oynamaya hakkı var mı? Bu konuda susan Meral Akşener’in Türkiye’nin kaderiyle böyle oynamaya hakkı var mı?

Biz Zafer Partisi olarak bir önerge verdik. Dedik ki, vatandaşlık verilenler 10 sene oy kullanmasın. Yanından bile geçmiyorlar. Memleket Partisi biz destekleriz dedi, yanından bile geçmiyorlar. Bunlar siyaseti Uganda’da yapıyorlar galiba.”

Özdağ, programın ikinci bölümünde vatandaşlardan gelen soruları da cevaplandırdı.

Editör: Yadigar Hanım