Oğuz Kaan Salıcı ve beraberindeki CHP Doğu Masası heyeti, Van’da esnafın sorunlarını dinlediği görüldü.

Bir telefoncu, Salıcı’ya, insanların telefon alamadığını ve bu ürünlerin dövize endeksli olduğu için fiyatların yüzde 200-300 oranlarında arttığını anlattı. Aynı telefonu, “Durumu iyi olan alıyor, alamayan hep kredi kartına… Herkes borçlanarak” dedi. Salıcı, esnafa “Ne olacak peki” diye sordu. Telefoncu ise “Değişim. Zamanı geldi” diye yanıt verdi.

Oğuz Kaan Salıcı’nın Van’daki esnaf ziyareti sırasında karşılaştığı bir vatandaş, ülkücü olduğunu, yıllarca MHP’de siyaset ve il başkanlığı yaptığını belirterek şu sözleri söyledi:

"Bizi saraya terk edenleri biz terk ettik. Ülkücülük devam, MHP’lilik bitti. 99’den 2009’a kadar il başkanlığı yaptım. 99’da ekibimiz vardı, buradan milletvekili gönderdik. Bizi unutanları biz de unuttuk, o kadar basit"

ESNAF AKP’NİN EKONOMİYİ DÜZELTECEĞİNE İNANMIYOR

Beyaz eşya satan esnaf da gelir seviyesi düşük insanlara satış yaptığını aktararak şu sözleri söyledi:

“Geçen sene 4 bin liraya sattığımız dolabın fiyatı şu anda 11 bin lira. Artık bir şey anlatmama gerek var mı? Bir çıkmaza girdiler. Ekonomi çok kötü. Ben, böyle ocak, şubat, mart dedikleri gibi kısa zamanda düzeleceğini zannetmiyorum. En azından iki, üç yıl alacak. Esnaf, tüketici iki, üç yıl nasıl sabredecek bilemiyorum”

Esnaf, AKP iktidarının ekonomiyi düzelteceğine inanmadığını ifade ederek, “Çok zor, zaten olsaydı bu duruma gelmezdi” diye konuştu.

“BENİM DÜŞÜNCEMİ AYAKLAR ALTINA ALAN BABAM DA OLSA YANINDA OLMAM”

Eski il başkanı olduğunu söyleyen yurttaş da “Benim düşüncemi ayaklar altına alan babam da olsa yanında olmam, yanında olanların da yanında olmayız... Atatürk düşüncesini, Atatürk ilke ve inkılaplarını tek etmeyen bir düşünceye sahibiz. O yolda da yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Başka bir esnaf da İranlılar üzerinden şu anda satış yapabildiklerini kaydederek, okullar açıldıktan sonra işlerinin düşeceğini kaydetti. Esnaf, “Bunlar gittikten sonra ister istemez düşüş olacak” diye konuştu. Giyim ürünleri satan diğer bir esnaf ise yurttaşların alım gücü olmadığını ve İranlılar olmasa geçinemeyeceklerini aktararak, “İranlılar olmasaydı biz kilidi vurup giderdik” diye vurguladı.

Editör: Ali Özyiğit