Yerel seçimler öncesi İstanbul ve Ankara başta olmak üzere çok tartışılan büyükşehir belediye başkanlıkları için yeni isimler gündeme gelmeye devam ediyor. MAK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kulislerde konuşulan iki ismi açıkladı.

2024 yerel seçimler öncesi partilerde aday belirleme çalışmaları hızla devam ederken, AKP de adaylarını belirlemek üzere kolları sıvadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 ve 28 Mayıs seçimleri sonrası yerel seçimler için startı vermişti. Milletvekilleri, TBMM'nin tatile girmesinin ardından bölgelerinde çalışmalara başlarken, AKP kulislerinde de aday belirleme yarışı sürüyor.

Halk TV'de yayınlanan 'Gündem Özel' programına konuk olan Kulat, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Barış Terkoğlu'nun sorularını cevaplandıran Kulat, Ankara için tanınan iki ismin öne çıktığını kaydetti. AKP kulislerinde Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki'nin Ankara adaylığı için öne çıktığını vurgulaayan Kulat, "Sayın Süleyman Soylu düşünülmezse, Veysel Tiryaki'nin isminin ön plana çıkacağını düşünüyorum. Bu iki isim arasında yoğunlaşacak" dedi.

Editör: Yadigar Hanım