Yaşadığımız virüs krizi mutlaka bitecek bir zaman meselesi bu.

Ama 15 gün sonra ama 6 ay sonra.

Dünya ve ülkemiz bir yandan virüs salgınının etkilerini ve hasarlarını gidermeye çalışacak, diğer bir yandan ise hayat kalanlarla yeni doğanlarla devam edecek.

Kalıp devam edecekler için değişmeyecek tarihsel olgular gene var olacak.

Toplumumuzu yönetecek insanların dikkat etmesi gereken toplum adına tedbir alması gereken gerçekler değişecek fakat bazıları hep var olacak.

Rusya Devlet Başkanı Putin, halen tüm insanlığın ortak sorunu olan corona virüsünü şöyle izah etmiş “Her şey geçer buda gelip geçecek, bizim ülkemiz pek çok sınavdan geçti, Peçenekler ve Kumanlar da saldırdı Rusya hepsiyle baş etti. Coronavirüs belasını da yeneriz”

İnsanlar beyninin arkasındaki saklamaya çalıştığı bazı düşüncelerini bazen farkında olmadan dile getiriverirler.

Peçenekler ve Kumanlar Orta Asya’dan Moğol istilasından dolayı büyük bir bölümü Doğu Avrupa’ya, küçük bir bölümü de Anadolu’ya göç etmiş Türk boylarıdır.

Doğu Avrupa’ya yerleşen bu Türk boyları genellikle din olarak Hıristiyanlığı tercih etmişlerdir.

Peçenekler bir devlet kuramasalar da Bizans ordusunun tarafında girdiği 1071 Malazgirt savaşında Türk ordusu tarafına geçmeleriyle Türklerin Anadolu’yu yurt yapmalarında büyük katkıları olmuştur.

Kuman ve Peçeneklerin Uralların doğu ve güneyi Karadenizin kuzeyini kendilerine yurt tuttuklarında Ruslar Uralların kuzeyinde bir ilçe büyüklüğündeki Moskova knezliğinde yaşarlardı.

Coğrafyanın bu gün ki siyasi haritasına baktığımızda asıl saldırganın kim olduğu net olarak ortada iken adamdaki yüzsüzlüğe bakar mısınız?

Bu gördüğümüz davranış belki küçük üstünde durulmaya değmez bir davranış konuşma olarak nitelendirilebilir fakat aymazlığa gerek yok.

Çünkü tarihin derinliklerinden beri biliyoruz ki biz Türklüğümüzü unutsak da düşmanlarımız unutmayacaktır.

Bu tip tutumlardan da anlıyoruz ki bir anlamda “Tarih bir milletler mücadelesi manzumesidir” fikri dosdoğru olarak karşımızda duruyor.

Kalacaklar için söyleyeyim.

Yeni dünya düzeninde millet olarak uyanık olmalıyız.

Amerikan devşirmeleri ve işbirlikçileri AB hayranları ve gönüllü köleleri Rus, Çin , Arap sevicilerine dikkat edelim.

Bizim bizden başka dostumuz yok!