Ülkemiz Amerika’nın müstemlekesi mi?

Uluslararası ilişkiler mütekabiliyet esasına dayanır. Hiçbir ülke bir başka ülkenin isteğini karşılıksız yerine getirmez. Uluslararası ilişkiler de insan ilişkileri gibidir. Bu ilişkiler hep çıkar ilişkisidir. İsveç olayında ABD tam köşeye sıkışmışken, Türkiye hiçbir şey almadan İsveç’in NATO’ya girmesine onay vermesi, uluslararası ilişkilerde izahı mümkün olmayan bir hadisedir.

“Türkiye ile güvenlik sorunumuz var” diyen, düşmanca tavırlar sergileyen, dört yanımızı adeta çeviren, sihamızı düşüren, askerlerimizi şehit eden, parasını verdiğimiz uçaklarımızı vermeyen, F-35 ortaklığımıza son veren, askerlerimizin başına çuval geçiren, sınırımızda PKK devleti “büyük İsrail devleti” kurmak için yüz binlerce ton silah, lojistik destek veren, her türlü yardımı yapan, 2024 yılı bütçesinden bu devletin kurulması için 156 milyar dolar ayıran emperyal Amerika’dan İsveç için ne istedik, ne aldık acaba?

Kutsal kitabımızın yakılmasına müsamaha gösteren, PKK’ya her türlü desteği veren, PKK’nın haraç toplamasına izin veren, kaçak PKK’lılara kucak açan, Cumhur İttifakı ortaklarının deyimiyle PKK’nın mağarası olan İsveç’in NATO’ya alınmasına onay verirken İsveç’ten ne istedik, ne aldık bilen var mı?

1974’te NATO, Türkiye’nin Kıbrıs Barış Harekatı’nı engelleyemedi diyerek NATO’dan ayrılan Yunanistan’ın NATO’ya girmesi için her türlü baskıyı kuran, ambargo koyan emperyal Amerika’ya, ne Ecevit ne Demirel boyun eğmediler. Amerika’nın yardım, destek ve istekleriyle gerçekleştirilen 1980 darbesi neticesinde kurulan darbe hükümetinin ilk icraatı, Amerika’nın isteğiyle Yunanistan’ın NATO’ya girmesine onay vermek olmuştur. Amerika’nın her isteğini karşılıksız yerine getiren Cumhur İttifakı milli, yerli oldu; Ecevit, Demirel Amerikancı oldu bu ülkede.

12 Mart 1971 yılında haşhaş ekim yasağı ve Kıbrıs Barış Harekatı sonrası Amerika-Türkiye ilişkileri bozulmuş, Amerika Türkiye’ye ambargo uygulamış, bunun karşılığında Cumhur İttifakı’nın Amerikancı gözüyle baktığı, zamanın Başbakanı Süleyman Demirel tarafından, 25 Temmuz 1975 yılında bir gecede 21 Amerikan üssü kapatılmış, Amerikan bayrakları indirilmiş, yerine Türk Bayrağı çekilmiştir.

Kendilerini milli, yerli ilan eden Cumhur İttifakı’nın neresi milli, neresi yerli acaba?
Türkiye Büyük Millet Meclisi mandacı zihniyetin işgalinde mi acaba sorusunu sormadan edemiyoruz. Uluslararası ilişkilerde karşılıksız, hiçbir menfaat temin edilmeden, hangi tarihte hangi ülkeler arasında anlaşma yapıldığı görülmüştür. Türkiye, emperyal Amerika’nın düşmanca tavırları karşısında İsveç’in NATO’ya girmesine nasıl onay vermiştir? Sanırsınız ki Türkiye, Amerika’nın müstemlekesi, 51. eyaleti.

Amerika, Türkiye’ye Çekiç Güç onaylatarak Irak’ın kuzeyinde bir Kürt federe devletinin oluşumuna fırsat vermiş, yine Amerika’nın isteği doğrultusunda Suriye’deki Arap Baharı’na müdahil olmuş, Amerika’nın isteğiyle milyonlarca Suriyeli’nin ülkemize gelmesini sağlamış, “Selam olsun Kobani’ye” diyerek Barzani’nin peşmergelerini vatan topraklarından geçirerek yardıma gönderilmiş, PYD-YPG’nin kurucusu Salih Müslim’i ülkemizde kırmızı halıyla karşılayıp ağırlamış, Suriye topraklarından milyonlarca mülteci ülkemize getirilerek, mültecilerden boşalan topraklara PYD-YPG yani PKK yıllar yerleştirilerek PKK’ya alan açılmış, o topraklarda PKK devletinin yani büyük İsrail devletinin temelleri atılmıştır.

Bunca Suriyeli’nin ülkemize getirilmesinde Arapça Macur, Ensar; Türkçesi göçmen, yerli kelimelerine kutsiyet yüklenmek suretiyle yüce dinimiz kullanılarak Amerika’nın istekleri yüce milletimizden gizlenmiştir. Suriye’de PKK devletinin kurulması için Amerika’yla Türkiye arasında gizli pazarlıklar yapılmaktadır. Ülkemize Afganistan’dan gelen göçmenler de Amerika Göç İdaresi’yle Türkiye arasında yapılan gizli anlaşmanın ürünüdür.

Yüce Meclisimiz mandacı zihniyete sahip vekiller tarafından işgal edilmiş durumda. Mandacı zihniyet meclisimizde hakim olmasa, Türkiye’nin öncelikli düşmanı Amerika’ya ne müttefik gözüyle bakarlar ne de, ülkemiz aleyhinde düşmanca tavır sergileyen, Amerika’nın isteklerine evet denmez.

Ülkemizi Amerika’nın müstemlekesi haline getirdiler. Ülkemiz maalesef, Amerika’nın 51. Eyaleti şeklinde yönetilmektedir.