Ülkemizin içinde bulunduğu krizlerin en büyüğünün devlet krizi olduğunu vurgulayan Şimşek, diğer büyük krizlerin ise sığınmacı ve kaçak krizi, ekonomik kriz ve milli birlik krizi olduğunu anlattı. Partisinin Cumhurbaşkanı adayını da açıklayan Şimşek'in röportajından satırbaşları şöyle:

15 ARALIK’TAN SONRA BÜTÜN SEÇİMLERE HAZIRIZ  

Yılımızı doldurmamıza rağmen kâğıt üzerinde bir teşkilatlandırma yapmadık. Bütün teşkilatlandırmalarımız gerçektir. Şu anda 65 ilde teşkilatlanmamız tamamlanmış durumda. Bu 65 ilin 46’sının il ve ilçelerinde kongrelerimizi gerçekleştirdik. Daha önce de açıkladığımız gibi 15 Aralık’tan sonra yapılacak bütün seçimlere hazırız.

CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ YAVAŞ

Bursa olarak 14 ilçede teşkilatlanmaya başlayıp 11 ilçemizde kongremizi gerçekleştirdik. Ekim ayının sonunda da 17 ilçenin tamamında kongrelerimizi gerçekleştirmek istiyoruz. Partimize inanılmaz bir teveccüh var. Geçmişte siyaset yapan insanların yaşadıkları sorunlardan dolayı yeni kurulan partilerde yer alma konusunda sıkıntı duyuyorlardı. Bize herkes ilk başlarda önyargı ile yaklaştı.

Zafer Partisi gerçekten iyi bir ivme yakaladı ve bir ihtiyacı karşıladığımızı düşünüyoruz açıkçası. Bu ülkedeki vatandaşlarımız sadece Cumhur veya Millet ittifakına mecbur değiller. Bir paydada buluşulması gerekiyor. Bu payda da Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili. 50+1 sisteminde herkes kendi oyunu alacak. “Oy bölüyorsunuz” yakıştırmalarını tasvip etmiyoruz. Herkesin oyu kendine.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak bir aday belirlenmesi gerekiyor çünkü ikinci turda iki adaydan birisi kazanacak.

Halkın ve Zafer Partisi’nin uygun gördüğü isim ise Mansur Yavaş’tır. Biz diyoruz ki; “Mansur Yavaş aday olsun ve hepimiz ortak bir paydada buluşalım.” Biz bu hamle ile samimiyetimizi gösterdik fakat Mansur Yavaş’ı Cumhurbaşkanı adayı yapmayacaklarını biliyoruz.

4000 ZAFER PARTİLİ

Son aldığımız verilere göre Bursa’da 2300’lerde bir üye sayımız var. Yaklaşık 5 aydır Yargıtay üye sistemini açmıyor, bizler de net rakamlara ulaşamıyoruz. Bunun sebebinin de diğer siyasi partilerdeki üyeliklerin düşüşünden dolayı olduğunu düşünüyoruz. 4000 üyeye yakın olduğumuzu düşünüyorum.

BELEDİYE BAŞKANI İÇİN KARAR GENEL MERKEZİN

Cumhur ittifakı ile hiçbir şekilde bir araya gelmeyeceğimizi daha önce belirttik. Bundan sonrası için de herhangi bir ittifakın içerisinde yer alacağımız ile alakalı bir durum söz konusu değil. İlerleyen dönemlerde şartlar neyi gerektirirse ona göre hareket edilecek. Bursa’da gerçekleşecek yerel seçimlerdeki adaylık konusuna da genel merkezimiz karar verecek.

ÜLKEDE 4 BÜYÜK KRİZ VAR

Ülkemizdeki en büyük sıkıntı aynı anda 4 büyük krizin baş vermesidir. Bu krizlerin en büyüğü devlet krizi. Devletin başındakilerin liyakatli olması gerekiyor ve bu liyakat sistemi bizim ülkemizde yok. İkinci en büyük krizin sığınmacı ve kaçak krizi olduğunu düşünüyoruz. Biz bu insanları kendi ülkelerine göndermezsek ne ekonomide ne eğitimde ne de gelişmeye açık diğer mecralarda ileriye gidemeyiz. Sığınmacı ve kaçaklar bu ülkenin el frenidir. Arabanız ne kadar iyi olursa olsun eğer el freni çekikse hareket edemezsiniz. Arabayı zorlayarak daha büyük zararlar verirsiniz.  Ekonomik kriz ve milli birlik krizimiz var. Hiçbir durumda bir araya gelemiyoruz.

“BURADAKİ TÜRKLER’DEN RAHATSIZ OLUYORUZ”

Bursa’da 800 bini aşkın bir kaçak ve sığınmacı mevcut. Çarşamba ve diğer ghettolaşan bölgelerde bu sığınmacı ve kaçakların sayısı bir hayli fazla. Hatta bir duyum almıştık ve maalesef belgeleyemedik. Belgeleyemediğimiz hiçbir şeyin de üzerine gidemiyoruz. Çarşamba mahallesinde bulunan Suriyeliler’in Bursa Valiliği’ne; “Buradaki Türkler’den rahatsız oluyoruz” şeklinde bir dilekçe verdikleri duyumunu aldık. Üst düzey bir bürokrattan bu bilgiyi aldık fakat evrakına ulaşamadık. Bu inşalar şu anda ekonomi için buradalar. Bunların muslukları kestiğimizde hepsi Türkiye Cumhuriyeti topraklarını terk edecekler.

KENDİ ÜLKELERİNE GÖNDERECEĞİZ

Bizi hiçbir şekilde birbirimize düşüremediler. Türk dediler, Kürt dediler, Alevi dediler, Sünni dediler, Laz dediler, Çerkes dediler ama bir türlü bizi bölemediler. Ama bu adamları bizi birbirimize düşürmek için dışarıdan getirdiler. Bizler bu insanlarla anlaşamayız ve bu insanlar bizi çok büyük sıkıntılara götürecek gibi duruyor. Devletin yasalarına ve uluslararası anlaşmalara göre bizler bu insanları kendi ülkelerine geri götüreceğiz.

BURSASPOR BİZİM ÖZELİMİZ

Bizler Bursalıyız. Bizler Bursa’nın tüm değerlerini öne çıkarmak ve korumakla mükellefiz. Bursaspor bizim çok özelimiz. Bunu hem şahsım hem de yönetim kurulunda bulunan arkadaşlarım adına söylüyorum.  Bir gerçeklik var. Amedspor diye bir kulüp var. Bu kulüp normal bir spor kulübü olarak değil de farklı amaçlara hizmet eden bir kulüp olarak görüyoruz bu oluşumu. Amed’in ne demek olduğunu, Bizans dönemindeki ismini bizler de biliyoruz. Bizim gerçekleştirdiğimiz basın toplantısında aklı selim olan insanlar ne demek istediğimizi çok iyi anladı. Şu anda var olan terörist PKK yanlıları bunu kullanıyorlar. Bu teröristler ülkenin her alanını kullandıkları gibi sporu da kullanıyorlar. Bizim derdimiz bu maçı yayınlatmaktı. Onlar da bu maçı orada yapacakları taşkınlık ve propagandaların kayıt altına alınmaması için bu maçı yayınlatmadılar. Bu maçı yayınlamadılar ve neler olduğunu hep beraber gördük. Bahsettiğimiz bütün propagandaları da yaptılar. Bizim derdimiz Bursaspor’u bu saatten sonra hak ettiği yere getirmek. Bunun için de ne gerekiyorsa yapacağız. Bursa bizim özelimiz, Bursaspor ise kıymetlimiz.

Editör: Yadigar Hanım