Geçmişte olduğu gibi iktidara eskaza gelenler artık hiç iktidardan gitmeyecekmiş gibi davranıyorlar. Geçmişte de bunun çok örneğini yaşadık. Ama Ak Parti iktidarı bu konuda çok daha farklı bir yol takip ediyor. Öyle ki Ak Parti iktidarı ve yöneticileri parti ile devleti özdeş halde görmeye başladılar. Biz iktidardan gidersek devlet batar, çöker, gök kubbe başımıza yıkılır gibi bir zehaba kapıldılar.

Halbuki bu dünya hiçbir canlıya baki kalmadığı gibi hiçbir iktidar da kimseye baki değildir. Ne demek biz gidersek! Rahmetli Aşık Veysel’e sormuşlar senden sonra bir daha böyle şair gelir mi? El cevap; Analar neler doğuruyor ki demiş. Hiç kimse kendisini vazgeçilmez zannetmesin. Hiç kimse kendisini layüsel zannetmesin. Zaman gelir herkes vazgeçilir, zaman gelir herkese de dokunulur. Ama herşeyin bir zamanı vardır.

Bu kapsamda Ak Parti şimdiden paniğe kapılmış gözüküyor. Sayın Cumhurbaşkanı’na küçük ortağının desteği yeterli gelmemiş olmalı ki, İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’e iyi niyet mesajları göndermeye başlıyor.

Yine 2023’e daha üç yıl olmasına rağmen bu doğalgaz bulduk havaları ve reklamları havada uçuşuyor. Ayasofya balonu erken söndü. Oradan pek bir şey çıkmadığını gördüler. Daha hiçbir şey kesinlik kazanmamış, hiçbir rapor hazırlanmamış ama seçim yatırımı olduğu net ortada belli ki, Türk Milletine günler öncesinden filanca gün sizlere müjdem var diyor. Yıllardır cahil halk kitlelerini yönettikleri için belki birkaç ahmak bu müjdeye kanmış olabilir. Bakın bunları yazarken samimiyetle söylüyorum keşke bulunmuş olsa, keşke o bulunanın on misli 100 mislini bulsalar da iktidarda kalsalar razıyım. Ama bu reklamlarla 15 yıl önce keşfedilmiş bir doğalgaz yatağının sanki yeni bir keşif gibi Türk Milletine yedirmeye çalışmaları inanın aklı başında olan hiç kimseyi ikna edemezler.

Bu iktidarın 18 yılda yaptığı en iyi şey ‘İstanbul Sözleşmesi’ idi. Ancak 9 yıl sonra bu İstanbul Sözleşmesinden rahatsız olmuşlar ki, değiştirme veya kaldırma girişimleri başlattılar. Adama sormazlar mı, imza atarken neye imza attığınıza bakmadınız mı? 9 yıl sonra mı aklınız başınıza geldi. Ama yok. Bu sözleşme Türk Milleti’nin lehine olduğu için istemezükçüler ortaya çıktı. Nasılki bu iktidar döneminde Atatürk düşmanları gemi azıya aldıkları gibi, kadın cinayetlerini önleyebilecek, küçük evliliklerin sonunu getirecek bir İstanbul Sözleşmesi’ni kaldırmak için şer güçler harekete geçmiş durumdalar.

Yine bu iktidarın yaptığı iyi şeylerden bazıları da, Libya ile yapılan Mavi Vatan projesi ve Doğu Akdeniz’de Petrol arama çalışmaları sayılabilir. Ancak burada da zikzaklar çiziliyor. Petrol aramak için Navtex ilan ediliyor, ama Yunanistan’ın söz vermesi üzerine arama gemisi geri çekiliyor. Ancak Yunanistan Türkiye ile görüşme yapmak yerine gidiyor Mısır’la anlaşma imzalıyor. Merkel’in hatırına Yunamistan’ın sözüne güvendiler ve yarı yolda kaldılar. Bu da iktidarın Dış İşleri Bakanlığı’nın Akdenizde’ki başarısız hareketlerinden bir tanesi olarak tarihe geçmiştir. İktidar kanadından Yunanistan’a salvolar devam ediyor. Atarız, yakarız, dediğimizi yaparız gibi yüksek perdeden konuşmalara şahit oluyoruz. Madem bu kadar yiğit iseniz, göz göre göre iki kilometre sınırımızda cız bız yapan Yunan askerlerine neden ses çıkarmadınız. 18 adanın Yunanistan tarafından işgal edilmesine neden göz yumdunuz? Ak Parti’nin geçmişte olduğu gibi bugünde yaptıkları hiç inandırıcı gelmiyor. Ha inananlar yok mu? Elbette var. Yoksa 18 yıldır öyle veya böyle iktidarda kalabilirler miydi? Cahil hak kitlelerinin dini ve milli duyguları kaşınarak iktidarlarını devam ettirdiler. Uyanış başladı. Bakalım daha ne kadar ‘Lale Devri’ni sürdürecekler. Bekleyip göreceğiz.

NE MUTLU TÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DİYENE, VE DİYEBİLENE