İktidarın çok övündüğü sağlık teşkilatı dökülüyor dostlar. Hangisini tutsanız elinizde kalıyor. İki yıl ileriye verilen randevular, bulunamayan ilaçlar vs.

Sevgili Okuyucularım. Yarının ne getireceği belli olmuyor. Hani çoğu kez duyduğumuz bir söz vardır. “Hepimiz Engelli Adayıyız”. Evet gerçekten de bu söz çok doğru. Bilen dostlarım için tekrar olacak ama yine de tekrar etmek durumundayım. 44 yıllık  eşim Müjgan 5 Mart 2022 tarihinde beyin kanaması geçirdi. 6 ay OMÜ Tıp Fak. Yoğun Bakım Ünitesinde kaldı. 26 Ağustos tarihi itibariyle bakımına evde devam ediyoruz. Bilinci kapalı ve yüzde 99 engelli.

Sevgili dostlar doğal olarak engelli raporu çıkardıktan sonra eşimin resmi kurumlardaki işlerini takip edebilmem için Vasisi olmam gerekiyordu. Vasi tayin edilebilmek için mahkemeye başvurdum. Mahkeme Samsun Araştırma Hastanesinin verdiği yüzde 99 engelli raporunu kabul etmedi. Raporun sonuç bölümünde “Bu hastaya Vasi Tayin Edilebilir” ibaresi eklenmesi gerekiyormuş. Tekrar hastaneye dönüyoruz. Efendim bu raporun sonuç bölümüne bu küçük ibare eklenmesi gerekiyormuş diyoruz. Bizi karşılayan memur gülerek yok öyle o rapora öyle bir ibare ekleyemeyiz. Sen ilk raporu çıkarttığın gibi kuyruğa gireceksin tekrar aynı doktorların imzasını alacaksın diyordu.

Beynimden vurulmuşa döndüm. İdarecilerle görüşüyorum sonuç yok. Aynı prosedürü tekrar takip etmem gerektiği söyleniyor. Ben o ilk raporu çıkartırken 3 gün neler çektiğimi bildiğim için isyan ediyorum. Diyorum ki ben 35 yıl devlet memuriyeti yaptım. Bunun mutlaka başka bir yolu olmalı. Yüce Peygamberimiz “Kolaylaştırıcı olun. Zorlaştırıcı olmayın” diyor. Kendinizi sorumluluk almamak üzere kodlamışsınız. Bana çözüm yolu gösterecek yerde başımdan nasıl def ederim diye kodlanmışsınız. Bu Allah kelamı değil. Kaldıki Allah kelamına bile kendi kafasına göre yorum getirenler var. Karşımdaki memur diyorki ilk rapor çıkartırken sen hangi dalda rapor çıkartmak istediğini belirtecektin. Ben sanki ailemde sürekli beyin kanaması geçirenler varmışta tecrübeli imişim gibi nereden bileyim sizler beni yönlendirmeniz gerekirdi diyorum. Karşımdaki nato mermer nato kafa.

BEN YAPTIM SİZ YAPMAYIN!. Engelli Raporu, Vasi Tayin Raporu. ÖTV’den Faydalanma Raporu vs. Kısaca hangi dalda rapor alacaksanız o konuda ayrı ayrı evrak düzenliyerek müracaat etmeniz gerekiyor. Hatırlatayım ÖTV’den faydalanma raporu için 2022 yılı rapor ücreti 525TL idi. 2023 yılı için ne oldu bilemiyorum. Bu rakama yeniden değerleme rakamı olan yüzde 122 zamlı tarife koyarsanız 2023 yılı rakamı çıkacaktır. Buna göre 2023 rakamı 1165 TL’ye tekabül ediyor. Allah yinede göstermesin ama birgün başınıza gelirse bilmenizi istedim.

Uzatmayalım hastamızı tekrar hastaneye götürdük ve bir şekilde doktorlar raporlarını tekrar yazdılar ve “Vasi Tayin Edilebilir” raporumu almış olduk.

Dostlarım düşünsenize, biz iyi kötü tecrübelerimize dayanarak bir şekilde işlerimizi hallediyoruz. Ya sade vatandaş neler çekiyor? Düşünmek bile ürkütücü. İktidarın çok övündüğü sağlık teşkilatı dökülüyor dostlar. Hangisini tutsanız elinizde kalıyor. İki yıl ileriye verilen randevular, bulunamayan ilaçlar, branşlarında çalışacak doktor eksikliği, malzeme ve ekipman eksikliği vs. Demeki neymiş; yandaş müteahhitlere para kazandırmak üzere yapılan devasa binalarla sağlık sorunları çözülemiyormuş bunu görmüş olduk.

NE MUTLU TÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DİYENE, VE DİYEBİLENE