Klasik bir lafımız vardır. Hani daha çok seçim dönemlerinde söylenirdi. ‘Bir şey değişecek, her şey değişecek’ denirdi. Evet bir şey değişti her şey değişti. Bir virüs çıktı ortaya tüm dünyayı kasıp kavurmaya devam ediyor. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bu Coronavirüs salgını olayı birçok şeyi değiştirdi ve değiştirmeye devam ediyor.

Virüs olayı ile insanların düşünme ve yetenekleride gelişmeye başladı. Çok pratik virüsten korunma yöntemlerinin geliştirildiğini görüyoruz. Buna son bir örnek vermek gerekirse Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin son buluşu. Büyüşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler’in teşvikleriyle düşünen insanlar biraraya gelerek ‘Coronavirüs Dezenfeksiyon Tüneli’ diye bir icada imza atmışlar. Bir Ordulu olarak bu girişimden gurur duyduğumu söylemek durumundayım. Yine Ordu’da polislerin yaşlı bir insana nasıl yardım ettiklerine dair video kaydı ulusal basında hit olmuştu.

Tabii bu arada ülkemizin değişik yörelerinde değişik olaylara da şahit oluyoruz. Bir yerde yaşlı insanlarla alay eden birileri, başka bir yerde yaşlı kişilere ellerinden gelen yardımı yapan kişilere şahit oluyoruz. Yine başka bir yöremizde mizahi yönü ağır basın bir olay oluyor. Bir mahalle muhtarı köy camii’sinin hopörlerinden köy halkına sesleniyor.

Muhtar şu ifadeleri kullanıyor.

“Yahu arkadaşlar 2 gündür söylüüm kimse sokağa çıkmasın diye herkes bildiğini okuyor. Sağlık Bakanlığı ‘sokağa çıkmayın’ diyor. Siz yine dışarıdasınız. Vallahi jandarma dolaşıyor, toplayacak haberiniz olsun. Ondan sonra ‘Muhtar gel beni karakoldan al’ deme vallahi gelmem ne ederseniz edin”

Bu ve buna benzer olaylar gün geçtikçe artacağa benziyor.

Bu arada virüs salgınına inanmayan ve duyarsız kalanların sayısı da bir hayli fazla. Sadece bizde değil. Düşünsenize dünyayı kasıp kavuran Coronavirüs salgınına inanmayanlardan birisi de ABD Başkanı Donald Trump. ABD’de virüs salgınında vaka sayısı 80 bini geçmiş, Newyork kenti virüsten kırılıyor. Trump çıkıyor diyorki aldırmayın. Herkes işine gücüne bakmaya devam etsin diyebiliyor. Şaka gibi. Halbuki ABD şu anda Coronavirüsün merkezi konumuna gelmiş ilk çıktığı Çin’den ve en fazla etkilenen Avrupa ülkesi İtalya’dan daha fazla etkilenmesine rağmen hala işinize gücünüze bakın diyebiliyor.

Sözün kısası, bu Coronavirüs salgını daha çok yeni buluşlara ışık tutacak gibi gözüküyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bakanlarla yaptığı telekonferans toplantısı ve G-20 zirvesine telekonferansla katılması, eğitimin EBA TV marifetiyle devam etmesi gibi yeni olaylarla karşılaşacağımız bir gerçek. Başka neler göreceğiz onu da zaman gösterecek.

NE MUTLU TÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DİYENE, VE DİYEBİLENE