Türk siyasi hayatını irdeleyen ve inceleyecek olan siyaset tarihçileri ve bilim adamları 18 yıllık Ak Parti iktidarı dönemini ayrı bir konu olarak ele alacak ve tarihin süzgecinden geçireceklerdir.

Ben yaşım itibariyle 1969 seçimlerinden beri Türk Siyasetini yakından takip eden bir kişiyim. Daha eski olanları da yine belgelerden ve siyaset tarihini yazan kitaplardan okuyup bilgi sahibi oldum. Ancak Cumhuriyet Tarihinde Ak Parti iktidarları eliyle yapılanlar apayrı bir inceleme konusudur.

100 yıllık Cumhuriyet tarihinde elde edilen kazanımlar, özelleştirme adı altında bir bir yabancılara satıldı veya peşkeş çekildi. Türkiye’de taş taş üstünde kalmadı. Daha önce de yazdım Ak Parti’den sonra iktidara gelecek siyasi kadro Türkiye’de hiçbir iş yapmasa da sadece Ak Parti iktidarları döneminde yapılan tahribatları düzeltse yeterde artar bile. Düşünsenize, tartışılmayan irdelenmeyen hiçbir değerimiz kalmadı. İstiklal Marşımız tartışmaya açıldı. Andımız kaldırıldı, Atatürk düşmanlığı bu dönemde zirve yaptı. Atatürk düşmanlığı adeta ‘Vakayı Adiye’den sayılır oldu.

Tamam CHP bu ülkede geçmişte çok iyi ve kötü işlere imza attı. Hele Atatürk öldükten sonra çok partili sisteme geçene kadar olan bölümde Türk Milletine kan kusturdu diyebiliriz. Bazılarının övünerek anlattıkları ‘Köy Enstitüleri’ faciası, ‘1944 Milliyetçilik Olayları’, ‘1946 seçimlerinde yapılan açık oy gizli tasnif’ rezaleti bir kalemde sayabildiklerimiz. Ancak CHP’nin geldiği günümüzdeki politikaları daha düzgün ve özgürlükçü politikalardır. Geçmişe çakılı kalanların kalp gözleri mühürlüdür. Onlar bugünü göremezler.

Allah aşkına bu ne kin? Bu ne taassub?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz haftalarda Türk Milletinin göğsünü kabartacak bir hamleye imza atmıştır. Ancak iktidar elinde bulundurduğu basın ve iktidar erki ile Ekrem İmamoğlu’nun bu başarısını gölgelemeye ve kapatmaya çalışmıştır. Ancak güneş balçıkla sıvanmıyor.

Olay Şudur;

Venedikli ressam Gentile Bellini'ye ait olduğu bilinen üç Fatih Sultan Mehmet portresinden, özel koleksiyondaki tek örnek 770 bin sterline (6.5 milyon TL) satılıyor.

Fatih Sultan Mehmet portresini İstanbul Büyükşehir Belediyesi satın alıyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Fatih portresini satın aldık. Portre evine dönüyor" diye Türk Milletine müjde veriyor.

İmamoğlu, sosyal medya hesabından, "Londra'da açık artırma ile satılan, Fatih Sultan Mehmet Han’ın günümüze kadar gelebilmiş üç orijinal portresinden biri olan, İtalyan ressam Gentile Bellini’nin atölyesinden 15. yüzyılda çıktığı tahmin edilen yağlıboya tabloyu İBB olarak satın aldık" diye bu büyük hamleyi Türk Milleti ile paylaşıyor.

Ama bu hamle Ak Parti iktidarını çok kızdırmışa benziyor. Çünkü AA ve CNNTÜRK, Ekrem İmamoğlu’nun ismini zikretmeden haberi veriyor. Güya Ekrem İmamoğlu’nun ismini zikretmeyerek kapatacaklarını zannediyorlar.

Yandaş olmayan Yeniçağ Gazetesi’nde haber aynen şu şekilde veriliyor.

ANADOLU AJANSI VE CNN TÜRK İMAMOĞLU'NU SANSÜRLEDİ

Devletin yayın organı Anadolu Ajansı ve CNN Türk Fatih Sultan Mehmet’in portresinin satılmasını haberleştirirken, porteyi satın alan İBB’ye ve İBB Başkanı İmamoğlu’na yer vermediği görüldü.

PORTRENİN TARİHİ

"Sultan 2. Mehmet, mevki sahibi genç ile birlikte" ismiyle müzayedeye çıkarılacak olan tablonun tarihi 1479 yılına uzanıyor.

……………………….

Sevgili Okuyucularım. Türk siyasi tarihinde hiçbir döneminde Ak Parti iktidarı döneminde yaşanan parti taassubu görülmedi. Hiçbir dönemde bu kadar yolsuzluk konusu konuşulmadı. Hiçbir dönemde kamu kurum ve kuruluşları ile uğraşılmadı, yaz boz tahtasına dönüştürülmedi. Ak Parti’nin ve dolayısı ile sn. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CeHaPe takıntısı artık kabak tadı verdi. Türk Milliyetçileri olarak CHP’den bizlerde geçmişte çok zulüm gördük. Ama rahmetli Süleyman Demirel’in tabiri ile dün dünde kaldı. Artık bugüne bakmalıyız. CeHaPe’de zaman içinde çok değişti. Günümüzde artık CeHaPe daha düzgün politikalar üretiyor. Bazen birkaç çatlak ses çıksa da esasa tesir etmediği bir gerçektir. CeHaPe son kertede daha aklı başında işlere imza atıyor. Geçmişe çakılı kalmak kimseye bir şey kazandırmaz. Ak Parti için artık kullanacağı malzeme kalmamıştır. Tencerenin boş olması en güçlü olarak bilinen iktidarları bile alaşağı ettiği geçmişte görülmüştür. Tencere kaynamadığı sürece Ak Partiyi ne CeHaPe’nin geçmişi kurtarabilir ne baş örtüsü ne de Atatürk düşmanlığı kurtarabilir.

NE MUTLU TÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DİYENE, VE DİYEBİLENE