1 Ekim 2021. TBMM. Yeni yasama yılına başlıyor. Gündem bir hayli yüklü.

Bugün TBMM sadece aç/kapa yapacağı için herhangi bir oturum beklenmiyor. Ancak önümüzdeki günlerde Meclisi yoğun bir mesai bekliyor.

İktidarın acelesi var. Çünkü “Seçim Yasası ve Partiler yasası”nda birtakım değişiklikler yapılması bekleniyor. Ak Parti ve iktidarın küçük ortağı biran önce yasaları hızlı bir şekilde çıkarmak üzere anlaştıklarını ifade ediyorlar. Çünkü Partiler ve Seçim yasalarında yapacakları bir değişikliğin yürürlüğü girmesi için bir yıl geçmesi şartı var. İktidarın acele hareket etmesinin 2022 Kasım Ayında bir erken seçim işareti olarak algılanmaktadır. Benim şahsi düşüncem de o yönde. Çünkü gerekli yasaları bir an önce çıkarmak için acele etmelerinin başka anlamı olabilir mi?

Ak Parti iktidarlarını zaman zaman eleştirdiğimiz olmuştur. Ama 20 yıllık bir Ak Parti iktidarının mutlaka yaptığı güzel işlerde oldu. Yiğidi öldür hakkını ver demişler. Allah için çok güzel yol , köprü ve hizmet binaları yaptılar. Gerçekten görünce insanın içi rahatlıyor. Ancak bu beton ekonomisi ile birlikte zengin ettikleri kitleleri bir düşünün. Yapılan tüm büyük ihaleler 5’li çete denilen müteahhitlere verilmiştir. Sonuçta ihaleyi alan firma tabii olarak alt taşeronları da yine iktidarın diğer yalakalarına verildiğini biliyoruz. Hatta o alt taşeronlar bile çalıştırdıkları işçileri bile iktidarın gönderdiği listelerden seçmek zorunda bırakıldığını biliyoruz. Dolayısı ile 20 yıldır aynı kısır döngü devam edegelmiştir.

Sevgili Okuyucularım. Bu rant ekonomisine somut bir örnek vermem gerekirse; yine Ak Parti iktidarlarında Kültür Bakanlığı yapan Av. Ertuğrul Günay, bakanlıktan ayrıldıktan sonra bir basın toplantısı yaptı ve aynen şunları söylüyordu; “Arkadaşlar devletin kasasına giren parayı kimse elini uzatıp alamaz. Kayıtlara giren parayı kimse çalamaz. Ancak ihale yolu ile mesela 100 milyarlı bir ihaleyi 200 milyara verilince aradaki 100 milyar birilerine rant olarak aktarılıyor. İktidardakiler parayı böyle kazanıyorlar “ diye ifade etmişti.

İtiraf etmem gerekirse yapılan ‘Şehir Hastaneleri’ binalarını görünce o devasa binalar insanın göğsünü kabartıyor. Ama kazın ayağı hiçte öyle değil. Dün haber ajanslarından düşen bir habere göre; Sayın Cumhurbaşkanı’nın 14 yıllık hayalim dediği Şehir Hastaneleri ile ilgili haberde; “Şehir Hastanelerinin altından büyük bir vurgun çıktı” diye servis ediliyordu. Üstelik bu haber şehir efsanesi değil devletin en üst denetim organı olan ‘Sayıştay raporları’na dayandırılıyordu.

Evet binalar güzel, hizmetler de fena sayılmaz. Ama bu millete yanlış bir algı oluşturuldu. “Adamlar çalıyor ama çalışıyorlar” Zaten bu algı olguya dönüştürüldüğü için hırsızlık, yolsuzluk aldı başını gidiyor. Merkez Bankası rezervleri tüketildi. Damat Ferit! Döneminde “Kefen parası diye tabir edilen Yedek Akçeler” bile eritildi. Bu yedek akçeler kara gün için devletin kenara ayırmak zorunda olduğu fonlardır. Bu yedek akçeye geçmişte en zor günlerde bile (70’li yallarda kuyruklar diye tabir edilen dönem) hükümetler el sürmemişlerdi. Yine Damat Ferit! Döneminde 128 milyar iç edildi hala kime ve kaç liradan dolar satıldığı açıklanamadı. GELİYOR! GELMEKTE OLAN. TÜRKİYE İYİ OLACAK….

NE MUTLUTÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DİYENE VE DİYEBİLENE