Sayın Meral Akşener hakkında bir şey demeyelim, yazmayalım, görmezlikten, duymazlıktan gelelim çünkü kendisinde bir keramet arayan sevdiğimiz bazı arkadaşlarımız bize kırılıyor.

Halbuki Meral hanıma bir kastımız yok. Hatta yakından tanıyana kadar milletimiz için kendisinden umutlandığımız zamanlarda olmuştu. (Tabii tanıyana kadar)

Bir söz söylüyor veya yazı yazıyorsak, bu kişisel değildir. Sadece milletimizi yönetmeye talip olan bir insanın çelişkilerini aramak bir vatandaş olarak en tabii hakkımız.

Küresel sermayenin birçok yönden destek verdiğine şahit olduğumuz Meral Hanım tabii olarak sürekli küresel sermayeye hizmet için kurulan TV’lerde arz -ı endam ettiriliyor.

İYİ Partinin 4 kuruluş yılı etkinliğinde Alparslan Türkeş’i istismar ederek güne başlayan Akşener, geçen akşam katıldığı bir TV programında Türk devletini seri katil ilan eden, sahte Ermeni tezlerine destek veren, HDPPKK sempatizanı görünümlü, CHP İstanbul İl başkanı için şöyle konuştu: “İstanbul’un alınabileceğine kim inanırdı. Tayyip bey vermez dendi. Başarı Canan Kaftancıoğlu ve Buğra Kavuncu’nundur. Payın büyüğü Canan Kaftancıoğlu’nundur.”

Birkaç sene önceki Meral Hanım bu teslimiyet ve çelişki içinde olmazdı. Belki de biz yanılıyorduk.

Bitmedi.

Daha önce kendisini Fatih Sultan Mehmet’e benzettiği Ekrem İmamoğlu için (Ekrem bey bile bu kadarını beklemiyordur)

Garip sayılabilecek, hiçbir ilimle izah edilemeyecek, ancak hurafelerle tanımlayabileceğimiz övgülerine şahit olduk.

“Benim ablam 75 yaşında dindar bir kadın. Ablam Ak Parti bünyesinde dindar kadınlarla birlikte hareket eder." Ablam bana “Ekrem kardeşimin yüzünde rabbi yessir gördüm” dedi.

Meral Akşener’in bu çelişkileri eğer bilinçli olarak yapılıyorsa Türk milliyetçiliği fikriyatı ile uzaktan yakından bir alakası olmadığı hatta, Türklük düşmanlarıyla ittifak halinde olduğu, zaman zamanda Türklük düşmanlarının yardımcısı yancısı olduğuna delalettir.

Ablasının İBB başkanı için gördüğü rüyayı dinle ilişkilendirmek, hatta dindarlıkla Ak Partilileri özdeşleştirmek ise tam bir cehalet örneğidir.

Küresel güçlerin bir Türk milliyetçisi, vatanseveri, yetişmiş ve yeterliliği olanı desteklemek için seçmeyeceğini bilecek kadar uyanık olmalıyız…