İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, emeklilerin ve çiftçilerin yaşadığı zorlukları dile getirerek, bu sorunları çözmek ve genç öğretmenlere gelecek yaratmak amacıyla partilerinin kurulduğunu ifade etti. Dervişoğlu, "Emeklilerimizin tencerelerinde yemek değil, dert kaynıyor. Çiftçimizin, iş insanlarımızın, esnafımızın sıkıntılarını gidermek, atanamayan öğretmenlerimize umut olmak için bu partiyi kurduk" dedi. Yedi yıl önce var olan sorunların hala devam ettiğini belirten Dervişoğlu, gençlerin gelecek kaygısını ve emeklilerin geçim sıkıntısını vurguladı.

MHP'li Tüfek'ten CHP'li belediyeye "bayıltan mobbing" suçlaması MHP'li Tüfek'ten CHP'li belediyeye "bayıltan mobbing" suçlaması

Aksaray'ın Güzelyurt ilçesindeki seçimleri ve İYİ Parti'nin 1 oy farkla kazanmasının ardından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesini ele alan Dervişoğlu, 2 Haziran'da yapılacak seçimlerde halkın iradesinin üstünde bir güç tanımadıklarını ve vatandaşların oylarının artık gasp edilemeyeceğini söyledi.

Geçmiş siyasi liderlerden ilham aldığını söyleyen Dervişoğlu, vatandaşların Süleyman Demirel'in samimiyetini, Bülent Ecevit'in nezaketini, Necmettin Erbakan'ın imanını ve Turgut Özal'ın çalışkanlığını özlediğini dile getirdi. "İYİ Parti olarak bizler, bu ülkeye hizmet etmiş tüm liderlerin izinden gidiyoruz. Çünkü bu yol, Cumhuriyet'in ve Mustafa Kemal Atatürk'ün yoludur" dedi.

Dervişoğlu, İYİ Parti'nin kuruluş amacının hala güncel olduğunu, çiftçinin, emeklinin, iş insanının ve esnafın sorunlarını çözmek ve gençlere gelecek sunmak olduğunu vurguladı. Partinin gerçek sahiplerinin halk olduğunu ve halkın desteği olmadan yolculuklarını sürdüremeyeceklerini ifade etti.

Kaynak: DHA