Trump, Kanada'dan İthal Çelik ve Alüminyum Vergisini Yüzde 50 Artırdı
Yayınlanma:
ABD Başkanı Donald Trump, Kanada'dan ithal edilen çelik ve alüminyum ürünlerine yönelik vergi oranını önemli ölçüde artırma kararı aldı.
ABD Başkanı Donald Trump, Kanada'dan gelen tüm çelik ve alüminyum ürünlerine uygulanan vergiyi yüzde 50 oranında artırdığını duyurdu. Bu karar, ticaret ilişkileri üzerinde yeni bir gerilim yaratma potansiyeli taşıyor.
Trump, bu artışın Amerikan sanayisini korumak amacıyla alındığını belirtti. Ekonomik rekabetin artırılması hedeflenirken, Kanada'nın bu durumdan nasıl etkileneceği merak konusu oldu.
Bu gelişme, ABD'nin uluslararası ticaret politikaları açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Uzmanlar, bu tür önlemlerin iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilere olumsuz yansıyabileceğini ifade ediyor.
Ekonomi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.