Türklerin yaşadığı Asya, Ön Asya, Anadolu, Ortadoğu ve Balkanlarda Türk milliyetçiliğinin karşılığı hemen hemen yüzde 90lardadır.

Kim Türk milli takımının veya bir Türk futbol takımının uluslararası bir başarısına sevinmez, kim bir Türk sporcusunun uluslararası bir başarısına sevinmez, kim 1 Türk lirasının 100 ABD doları değerinde hesaplanmasını istemez, kim şanlı ay yıldızlı Türk bayrağımızın gönderlerde dalgalanmasından gurur duymaz.

Herkes milliyetçidir.

Bazı insanların ise hassasiyeti daha ileri boyuttadır onlar milleti için düşünür milleti için fedakarlıklar yapar milleti ile yaşarlar.

Milletin çocuklarının 50 yıl, 100 yıl, 500 yıl, sonraki yaşamları nasıl olacak bu günden hangi temeller atılmalı güvenlik sağlık sorunlarını nasıl halledecekler zengin müreffeh bir hayatları olması için bu günden hangi üretim kanalları harekete geçirilmeli.

Türklerin yaşadığı coğrafyalarda önümüzdeki bin yılda da bağımsız diğer milletlere yön veren adalet dağıtan bir yapıda yaşaması nasıl sağlanır.

Bu durumdaki insanlara “milletin mütefekkirleri” diyoruz.

Onlar milleti düşünürler, millet düşmanlarını incelerler, millet adına alınacak tedbirleri hesaplarlar, millet düşmanlarının askeri güçlerini savaş uçaklarını savaş gemilerini hesaplarlar.

Onların dünyevi para işleri ile pek işleri olmaz adlarını para ile yan yana pek göremeyiz.

Çünkü onlar kendilerini millete emanet görürler.

Ve tabii milletler bağırlarından bu tip önderleri az sayıda çıkarabilirler zaten az olmaları da gayet normal bir seyirdir.

Prof. Ümit Özdağ’da Türk milletinin yetiştirdiği zamanımızda yaşayan az sayıdaki mütefekkirlerinden biridir.

Yıllardır kendisini tanırız, izleriz. Türk milliyetçiliği çizgisinde bir kırıklığı görülmemiştir, her Türk milliyetçisi kendisini ilgi ve sitayişle izlemiştir halende izlemektedir.

Ümit hoca bağımsızlıkçı antiemperyalist Türk milliyetçiliği fikrinin günümüzdeki sözcüsü yüklenicisi taşıyıcısı temsilcisidir.

İstanbul milletvekilliği yaptığı partide, servetini açıklayamayan, dış ilişkileri karanlık, iş ilişkileri şaibeli, partisini ele geçirmiş bir klikin saldırısına uğramış ve partisinin disiplin kuruluna sevk edilmiştir.

İYİ Parti yönetiminin asıl cevap vermesi gereken konular Ümit Özdağ’ın gündeme getirdiği şaibeli ilişkilerin aydınlatılmasıdır.

Görünen odur ki Türk milliyetçiliği fikri ile kurulduğu iddia edilen İYİ Parti’de dış kontrollü bir milliyetçilik tercih edilmektedir.

Tabii kontrol edilen bir yapı iseniz, sizi kontrol edenlerin önünüze getirdiği devşirme yöneticileri de partinizin yönetimine getirirsiniz.

Çünkü başka tercih hakkınız yoktur.

Çünkü sizi artık başka eller yönetiyordur.

Ümit Özdağ’ı tercih etmemeleri gayet normaldir.

Kontrol içerde değil.

Eksen kayması dediğimiz budur.