Müsavat Dervişoğlu: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak Müsavat Dervişoğlu: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu emeklilere yönelik yüzde 5’lik ilave zammı eleştiren Yeniden Refah Partisi Başkanı Fatih Erbakan, “İktidardan bir kez daha ‘önce millet’ ilkesiyle davranmasını istiyoruz” diye konuştu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı emeklilere yönelik yüzde 5’lik ilave zammı kınadı. Erbakan, “İktidardan bir kez daha ‘önce millet’ ilkesiyle davranmasını istiyoruz” dedi.

Erbakan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, zammın yükselen enflasyon ve yaşam maliyeti karşısında yeterli olmadığını vurgulayarak, milyonlarca emeklinin büyük bir hayal kırıklığına düştüğünü ifade etti.

“ÇOK ÖNEMLİ BİR MESELE”

Erbakan, paylaşımında şöyle dedi:

“Bakanlar Kurulu toplantısından SGK ve Bağ-Kur emeklilerine 'yüzde 5’lik ilave zam çıkması, aylık 15 bin TL’yi geçen yoksulluk sınırının da çok altında maaşlarla geçinmeye çalışan milyonlarca emeklimizi büyük hayal kırıklığına düşürmüştür. Bu enflasyon ortamında, bu hayat pahalılığında bu rakamlarla yaşamak kesinlikle imkansızdır. Vatandaşımızın sosyal yardımlara ihtiyaç duymadan hayatını idame ettirebilmesi, çok önemli bir meseledir.”

Kaynak: Haber merkezi