Seçim yaklaşıyor. İktidar ise en ufak bir eleştiriyi dahi hazmedecek durumda değil. Gösteri yürüyüşü yasak, Basın toplantısı yapmak yasak, İktidar hakkında herhangi bir toplantı veya gösteri yapmak zinhar yasak. Getirilen ve getirilmesi düşünülen yasakları burada saymaya kalksak sayfalar yetmez.

Ak Parti iktidarı dikensiz gül bahçesi istiyor. Yandaş basında olduğu gibi kimse bizi eleştirmesin, yanlışlarımızı gündeme getirmesin, ölü taklidi yapsınlar istiyor. Daha dün Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendinden olmayanlara “SÜRTÜK” demesi ve yandaş basında tek satır bile yer almaması bunun apaçık delilidir. Muhalif siyasilere ve basına diyorlar ki; sizde bu tür hakaret sözcüklerini görmeyin artık. Abdülhamit döneminin istibdat yönetimi geri mi geliyor yoksa.

Bu neyin telaşı, son olarak ”İnternet ve Sosyal Medya” üzerine tahakküm etmek isteyen iktidar yeni yaptırımlar ve yasaklar getirmek için kanun teklifi hazırlığı içinde olduklarını biliyoruz. Bundan böyle İnternet gazetelerinde veya sosyal medyada iktidarın en ufak bir şekilde eleştirilmesi yasak hale getiriliyor. Hep bir ağızdan “Padişahım çok yaşa” denilmesi isteniyor. Unutulmamalıdır ki bizim nesil 12 Eylül istibdadını yaşamış bir nesildir. Biz nice yasakları görmüş ve sonuç alınamadığına da şahit olmuşuzdur. Yasaklar hiçbir iktidara fayda getirmez. Bilakis kendi seçmeninin yeminliler hariç bir bölümünü ürkütür ve kendisinden uzaklaştırır. Tarih tekerrürden ibarettir. Geçmiş siyasi tarihimizde bunun çok örneklerini görebiliyoruz.

İktidar siyaseten sıkıştığının farkında. Bu sıkışmışlığın önünü kesmek için bir takım zecri tedbirler alma yolunda yeni yeni yasaklar getirmeyi düşünüyorlar. Ekonomi felç olmuş, yerlerde sürünüyor. Resmi rakamlara göre Türkiye Enflasyonu yüzde 80’i geçmiş, ENAG’ın verilerine göre yüzde 150’yi bulmuş bir enflasyon. Yılışık bir o kadar da şovmen bir maliye bakanı görevde. Arka kapı politikası ile Merkez Bankasından sürekli döviz satışı yapılmaktadır. Bu bile enflasyonun ve doların yükselmesini önleyemiyor. Bunları ben söylemiyorum, eski MB başkanları hergün yazıp çiziyorlar. Bu durum ise iktidarın çok canını sıkıyor olmalı ki, “İnternet ve Sosyal Medya’ya” gem vurmak için harekete geçmiş durumdalar. İktidar daha doğru dürüst bir “İnternet Yasası’nı” çıkarabilmiş değil ama yasaklar getirmeyi düşünebiliyor. Getirsinler. Bizler yukarıda da zikrettiğim gibi 12 Eylül yönetimine boyun eğmemiş bir nesiliz. 12 Eylül istibdat yönetimine karşı geliştirdiğimiz bir slogan vardı, “Buda Geçer Yahu”. Evet birgün buda elbette geçecek. Ümitsizliğe kapılmanın alemi yok. BU DA GEÇER YAHUU…

NE MUTLU TÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DİYENE VE DİYEBİLENE