Muhteremler ne yaptığınızın farkında mısınız?

* Hergün 50 milyon $ dış borç faizi ödemeye devam ediyormuşuz! Hani "KREDİ-FAİZ" kurgusundan kurtulacaktık ? Siz kurtarmayı beceremediniz ama havuz kuruduğundan artık bu sistem de çalışmıyor.

* MB'nın Faiz indirim kararlarına rağmen TOPLAM KREDİ HACMİ düzenli bir şekilde düşmeye devam ediyor!

* Haftalık verilere göre son hafta da kredi hacminde 18 milyar TL ve mevduatta da 17 milyar TL azalma meydana gelmiş...

*BDDK verilerine göre sadece konut kredilerinde 4 milyar TL artış gerçekleşmiş...

* En iyisi BORÇLANMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ kurduğunuz gibi KREDİ DAĞITMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'de kurun ve hangi yandaş konut projelerini kurtaracaksanız, doğrudan kurtarın ve bence bankalara ilişmeyin... Konutçulardan sonra sıraya enerjiciler girecek nasıl olsa!

* Gerekirse yeni bir torba yasa çıkarın; 2019 yılının ilk sekiz ayında MB'dan kullandığınız 94,5 milyar TL gibi, gelecek BEŞ YILIN TEMETTÜ GELİRLERİNİ AVANS OLARAK 150 milyar TL olarak hesap edin ve bu miktar kadar daha kaynak kullanın...

* Bu şekilde bankalara da sopa göstermekten kurtulmuş olur, yıl sonunda %6 olarak öngördüğünüz takibe düşmüş kredilerin %18'e çıkmasını önlemiş ve büyük çöküşe de yol açmamış olursunuz !

* Kaldı ki, 2019 yılının toplamında HAZİNE olarak 80,5 milyar TL borçlanma yapmanız gerekirken AĞUSTOS itibariyle kredi havuzundan tam 104 milyar TL borçlanma yoluyla kaynak çekmişsiniz.

* Yine sadece Ağustos ayında 96 milyar TL BÜTÇE HARCAMASI yapmışsınız. Son kırk yıldır Ilk defa vergi gelirleri, BÜTÇE HARCAMALARININ %64'üne kadar düştü.

* Yani en büyük krediyi Hazine olarak siz kullanırken, piyasaya verilecek ilâve krediler için vallahi bankalara "sopa" göstermeniz bile artık yetmez.

* Türkiye'nin son yıllarda en zenginler sıralamasında ilk üçte bulunan zevâtın servetlerini dışarıya götürdüklerini de en iyi siz biliyorsunuz ! Bu şekilde YANAŞMA DÜZENİNDE elde edilen ve dışarıya götürülen yaklaşık 300 milyar $'ın 1/3'ü bile işinizi görür...Çekin kulaklarını getirsinler paraları !

* Bu durumda yine itibarınızdan tasarruf ederek harcamalarınızı düşürmeye ne dersiniz ? Mesela ilk adım olarak 80 milyon TL'ye ultra lüks, 9 kat zırhlı 4 adet makam otomobili satın almaktan vazgeçer misiniz acaba ?