İYİ Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, AKP iktidarını “Kabile gibi. Pahalı meyveler yiyip 500 milyon dolarlık uçakla geziyorlar” diye eleştirmişti.

Önceki dönemde İYİ Parti’den Meclis’e giren ve AKP iktidarını “Kabile gibi. Pahalı meyveler yiyip 500 milyon dolarlık uçakla geziyorlar. AK Saray’da yaşıyorlar” diye suçlayan Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, AKP’ye katılınca iktidarın sadık bir destekçisi haline geldi.

Geçen gün bütçe tartışmalarında konuşan Çokal bu sefer CHP’yi ve CHP’li belediyeleri hedef aldı. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Çokal’a Rüzgar gülüdedi. Çokal, tartışmalar esnasında CHP’li Manavgat Belediyesinin usulsüz ihaleler verdiğini iddia etti.

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı ise, ‘‘Daha önce Belediyeyi methiyelerle anıyordun. Kendine gel, ayıp oluyor. Oraya nasıl gittin, neler yaptığını Manavgatlı görüyor’’ diye çıkıştı.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal da, ‘‘Hanımefendi taraf değiştirdi böyle oldu Dik dur dik’’ diye söz attı.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın ise Çokal için, ‘‘Rüzgâr gülü olmak çok zor bir şey… Rüzgâr gülü olma, menfaatine göre konuşma. Ne verdiler de parti değiştirdin?’’ diye sordu.

Belediye AKP'nin elindeyken  Ensar'a milyonluk ihaleler verilmiş Belediye AKP'nin elindeyken Ensar'a milyonluk ihaleler verilmiş

Çokal İYİ Parti Antalya Milletvekili iken Meclis kürsüsünden iktidarı şöyle eleştirmişti: “Ejder meyveli smoothy desem kilosu 4 bin lira olan beyaz çay kızacak. Araç filosu desem 500 milyon dolarlık uçağın gururu incinecek. Yıllık masrafı 6 milyar 480 milyon lira olan Ak Sarayınız var… Mutfaklarda ise yangın var… Bir asgari ücretli bile sizin yandaş müteahhitlerinizden daha çok vergi ödüyor… Adınız Adalet ve Kalkınma ama hukuk ve adalet her gün çiğneniyor…” diye ifade etmişti.

Kaynak: Haber merkezi