İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, CHP’nin Meclis’i olağanüstü toplantıya davet etmesine karşı çıktı.

Dervişoğlu “Meclis, Danışma Kurulu’nun kararıyla toplanmayı reddetti. Bu yüzden Meclis tatil ya da ara vermedi. Bu da İçtüzük’ün olağanüstü toplantı koşullarının sağlanmadığı anlamına geliyor” diye ifade etti.

Tolga Akalın'ın açıklaması herkesi aydınlattı! İYİ Parti'deki Saray'ın temsilcisi Oktay Vural mı? Tolga Akalın'ın açıklaması herkesi aydınlattı! İYİ Parti'deki Saray'ın temsilcisi Oktay Vural mı?

İYİ Parti Grup Başkanı Koray Aydın ve Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Parlamento Muhabirleri Derneği’ni (PMD) ziyaret ettiler. Dervişoğlu, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un, Can Atalay hakkındaki kararla ilgili olarak CHP’nin Meclis Genel Kurulu’nu olağanüstü toplantıya çağırmasına verdiği yazılı yanıtla ilgili başka bir soruya şöyle cevap verdi:

“Meclis, Danışma Kurulu’nun kararıyla toplanmayı reddetti. Bu yüzden Meclis tatil ya da ara vermedi. Bu da İçtüzük’ün olağanüstü toplantı koşullarının sağlanmadığı anlamına geliyor. Ayrıca muhalefet, yeterli sayıda milletvekiliyle Meclis’i toplantıya çağırabilir. Ama olağanüstü bir durum varsa, olağanüstü toplantı istemesi gerekir. Yani bu hakkı doğru kullanması gerekir. Hakkı doğru kullanmak, onu kötüye kullanmaktan da korur. İçtüzük’ten kaynaklanan tüm hakların doğru ve kötüye kullanılmadan kullanılması gerektiğine inanıyoruz.”

Dervişoğlu, çağrıya imza atmadıklarını açıkladı. “Bizim bu çağrıya imza atmamamızın temel nedeni, Meclis’in ara vermediği ve tatil yapmadığı, bu nedenle Danışma Kurulu’nun kararıyla alınan toplanmama kararının 120 milletvekilinin imzasıyla olağanüstü toplantıya dönüştürülemeyeceği görüşümüzdür” dedi. Dervişoğlu, başka bir soruya, Yargıtay’ın Can Atalay ile ilgili kararının Meclis Genel Kurulu’nda okunmasının mümkün olduğunu söyledi.

Dervişoğlu, iki yargı kararının Anayasa’yı tartışmaya açtığını belirtti. “Anayasa’nın ihlal edildiği yerde, adaletin sağlanacağını garanti edemezsiniz ve adalet duygusu zarar görür” dedi.

Kaynak: Haber merkezi